Mijn vakantie volgende maand naar Griekenland gaat niet door. Gisteren kreeg ik een mail van Corendon, waarin stond dat Griekenland heeft besloten om tot en met eind april alle hotels te sluiten. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De klootzakken. Gaat er zoveel van ons belastinggeld naar die Grieken toe, en dan doen ze dit. Nee, ik maak natuurlijk maar een geintje. Natuurlijk is het erg jammer dat mijn vakantie nu niet doorgaat, maar ik begrijp deze maatregel wel.

Voor een land als Griekenland, dat heel erg leunt op toerisme, moet het namelijk heel wat zijn om het toerisme helemaal plat te gooien. In eerste instantie vond ik het wel erg vroeg om dat nu al tot eind april te doen, maar misschien laat het wel zien dat we het coronavirus serieus moeten nemen. Ze zullen een van hun belangrijkste inkomstenbronnen namelijk niet zomaar aan de banden leggen. Dan kan ik wel kwaad worden, omdat mijn vakantie niet doorgaat, maar dit had natuurlijk niet verwacht. Kwaad worden heeft dus weinig zin. Buiten dat heeft Corendon dit allemaal goed afgehandeld, door het betaalde bedrag om te zetten naar een voucher, dus op zich is alles helemaal goed. Ik ga nu alleen wat later op vakantie.

Maar ja, ga ik dan weer een vakantie naar Griekenland boeken? Al staat het land, en dan vooral Molyvos, nog erg hoog op mijn verlanglijstje, de voucher geeft me wel wat extra mogelijkheden. Tegen de tijd dat ik namelijk weer op vakantie kan, heb ik weer genoeg gespaard. In combinatie met die voucher, kan ik dan misschien wel naar een verdere bestemming gaan, zoals bijvoorbeeld Bonaire en Curaçao. Ik zal wat geld bij moeten leggen, een paspoort aanvragen, maar verder dan dat zou het een mogelijkheid kunnen zijn. Aan de andere kant wil ik ook nog steeds erg graag naar Griekenland, dat was de reden dat ik deze vakantie had geboekt. Dus waarom zou ik dat plan niet alsnog in uitvoering brengen, alleen wat later?

Waar ik wel een beetje van baal, is dat ik voorlopig dus nog niet weg kan. Ik begrijp het, maar baal er wel van. Vorig jaar januari was de laatste keer dat ik op vakantie ben geweest, en sinds mijn terugkomst wilde ik eigenlijk alweer weg. Het duurde me me veel te lang, en nu gaat het nog wat langer duren ook. Normaal gesproken zou ik die tijd opbreken door met de trein door Nederland te reizen. Dat heeft nu echter ook weinig zin meer. Het kan nog wel, maar als er nergens wat te beleven is, dan heeft het nog maar weinig zin om een andere stad te bezoeken.

Ik denk dat ik een nieuwe fiets ga kopen. Mijn huidige is in zijn najaren terecht gekomen, en is zeker aan vervanging toe. Als ik weer een goede fiets heb, kan ik gewoon gaan fietsen. Je hoeft niet in de buurt van andere mensen te komen, bent actief bezig, en kan genieten van de natuur. Misschien dat dat dan een idee is, totdat ik mijn volgende vakantie kan gaan boeken.

Antío Griekenland