Beste meneer Buffett

Beste meneer Buffett…

Beste meneer Buffett,

Ik schrijf u deze brief, omdat ik vandaag een opmerkelijk artikel las op de website van de Volkskrant. Nu zult u deze krant hoogstwaarschijnlijk niet lezen, net zoals dat ik de kans klein acht dat u ooit op mijn site terecht zult komen. Mocht dat in de toekomst toch gebeuren, dan verwacht ik niet dat u veel van mijn Nederlandse woorden zult begrijpen. Ik koester echter wel de hoop dat u een Nederlandstalige werknemer in dienst heeft, eentje die graag de teksten op mijn site leest, en die deze brief voor u wilt vertalen. Ik wil u namelijk helpen met een groot probleem.

Om even terug te komen op het artikel in de Volkskrant, want aangezien u de krant niet leest, zult u ook niet weten wat er in het artikel staat, maar u heeft dus het probleem dat u te veel geld heeft om uit te geven. Dit wordt beweerd door de Volkskrant, dus ik weet niet 100% zeker of dit ook daadwerkelijk het geval is. Ik kan echter heel goed begrijpen dat die 100 miljard dollar, aan cash nog wel, dat Berkshire Hathaway in huis heeft, u veel kopzorgen bezorgt. Wat moet je in vredesnaam met zoveel geld? U bent een druk man, en u zou zich niet druk moeten maken om zoiets simpels als geld. Daarom zou ik graag uw zorgen enigszins willen verlichten.

Natuurlijk verwacht u nu een bedelactie van een of andere gek, die even makkelijk een paar miljoen dollar zou willen hebben, maar ik kan u verzekeren dat dit niet het geval is. Ik wil namelijk best werken voor die paar miljoen dollar. Uiteraard verwacht ik geen belangrijke positie binnen uw bedrijf, daar zal ik de ervaring denk ik niet voor hebben, maar u zult denk ik wel klusjes voor mij hebben die moeten worden opgeknapt. Het maakt mij ook weinig uit wat voor klusjes ik voor u zou moeten doen, het gaat mij er vooral om dat ik u kan helpen door u enkele miljoenen dollar lichter te maken. Het is een last die ik graag voor u zou willen dragen, al zou het wel eens erg zwaar kunnen worden.

Ik zat er zelf over te denken dat een jaarsalaris van 5 miljoen dollar wel zou voldoen. Binnen 40 jaar zou uw bedrijf dan zo’n 200 miljoen dollar lichter zijn, en hopelijk zou dat Berkshire Hathaway weer wat ademruimte verschaffen. Uiteraard valt er over de voorwaarden te onderhandelen, maar ik wil u wel alvast mededelen dat ik gedurende mijn hele leven niet meer dan 500 miljoen dollar zou willen verdienen. Deze last zou mij te groot worden.

Bij deze hoop ik u voldoende ge├»nformeerd te hebben, en ik hoop dat u snel contact met mij op zult nemen. Waarom zou u zo’n grote last namelijk nog langer dragen dan nodig is? Laat mij u helpen.

Met vriendelijke groet,

Kevin Voetelink

2 gedachten over “Beste meneer Buffett…

Geef een reactie