Boeken die je gelezen MOET hebben

Veel boeken claimen dat ze life-changing zijn. De schrijvers van deze boeken zullen jouw leven zo overhoop gooien, dat je je na het lezen afvraagt waarom je er niet eerder op bent gekomen om op deze manier te leven. Jammer genoeg voor de meeste van deze schrijvers,is hun boek echt niet zo levensveranderend als dat ze zelf denken. Het is nog niet eens dat het advies van deze schrijvers niet zou kunnen werken, maar je moet dat advies wel goed kunnen overbrengen. En dat is waar het aan schort bij de meeste van deze boeken.
Daarom is het ook leuk om boeken te lezen van schrijvers, die hun tips wel duidelijk weten te beschrijven, en dus weten over te brengen op de lezer. Maar ja, hoe vind je de goede boeken dan? Goed zoeken, maar daar kan ik je wel bij helpen met dit artikel. Ik zal je laten weten wat vier boeken zijn die je zou moeten lezen, en die misschien wel eens je leven zouden kunnen veranderen, of tenminste je manier van denken.

Crush It! | Gary Vaynerchuk | ISBN: 9780062295026

Dit boek is voor mij eigenlijk de handleiding geworden voor het najagen van je dromen, en hoe je wel van je passie je werk zou kunnen maken. Het gaat allemaal over personal branding, jezelf zien als een merk. Breng in kaart wat jouw passies zijn, wat jou uniek maakt, en onderscheid je hiermee van anderen. In dit boek geeft Gary Vaynerchuk je een blauwdruk voor dit hele proces, en dit doet hij op zo’n duidelijke manier, dat je eigenlijk geen excuus meer hebt om niet je passie en dromen na te jagen.

Crushing It! | Gary Vaynerchuk | ISBN: 9780062674678

Crushing It! is het vervolg op Crush It!, en is het boek wat ik op dit moment aan het lezen ben. Hoewel je het vorige boek niet gelezen hoeft te hebben, zou ik je toch aanraden dit te doen. In Crushing It! komen mensen aan het woord die de principes van het vorige boek hebben toegepast, en daar zelfs zeer succesvol mee zijn geworden. De tips worden allemaal opnieuw uitgelegd (naar mijn mening zelfs nog beter), maar als je de principes uit het vorige boek al kent, dan kan je de verhalen van al die mensen nog beter volgen, en ontleden. Zoals ik al zei, ben ik dit boek nog aan het lezen (ben ongeveer op de helft), maar ik vind nu al dat iedereen dit boek in zijn kast zou moeten hebben staan.

Think and Grow Rich | Napoleon Hill | 9789079679416

Think and Grow Rich is denk ik echt de bijbel op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en het hebben van succes. Zelf verbaas ik me nog steeds over het feit hoe tijdloos dit boek is, zeker als je weet dat de eerste publicatie van dit boek in 1937 was. Hoewel dit boek je meeneemt naar de strategieën die succesvolle mensen hebben gebruikt om hun fortuin te vergaren, is hetgeen wat me het meest is bijgebleven toch de tips over hoe je over succes zou kunnen denken, en hoe je een goed leven kan leiden. De editie waarvan ik de ISBN heb gegeven is in het Nederlands geschreven, en het is een mooie leren hardcover. Dus mocht je niets hebben met de informatie in dit boek, is het nog altijd een erg mooi boek om in je boekenkast te hebben staan. Ik raad je echter aan om het wel te lezen, en ik weet zeker dat je net zo verbaasd als ik zal zijn over het feit hoe actueel dit 80 jaar oude boek nog is.

Big Magic | Elizabeth Gilbert | 9781408881682

Je zal wel denken dat we gaan toveren, maar ik kan je verzekeren dat dit zeker niet het geval is. De titel is eigenlijk ook de enige aanmerking die ik op dit boek heb. De volledige titel is Big Magic: Creative living beyond fear. Je zou hierdoor misschien gaan denken dat het alleen een boek voor creatievelingen is. Dit is zeker niet waar. Hetgeen wat vooral in dit boek wordt verteld, is dat je je eigen leven moet gaan leiden, en niet het leven wat anderen willen dat jij gaat leiden. Het is een inspirerend boek, al kan het af en toe een beetje zweverig overkomen. Laat je daardoor niet afschrikken, want het boek geeft je zeer goede tips voor het leiden van je eigen leven. Ik heb het Engelse boek gelezen, en ik heb dan ook de ISBN van het Engelse boek opgeschreven. Het boek is echter ook in het Nederlands te krijgen, en is te vinden onder de titel Big Magic: de kunst van creatief leven.

Het leuke van al deze boeken is dat ze voor een aantal mensen overdreven over kunnen komen. Vooral de bovenste drie zijn echt op een Amerikaanse manier geschreven, en daar moet je van houden. Al deze boeken herbergen echter geweldig advies voor het leven van een succesvol (maak voor jezelf uit wat succes inhoudt) en voldaan leven.

Kevin Voetelink Geschreven door:

2 Comments

 1. 12 februari 2018
  Reply

  Ik lees minder en minder.

  En dat is eigenlijk best wel jammer.

  Nieuwsgierige groet,

  • Kevin Voetelink
   12 februari 2018
   Reply

   Dat is zeker jammer. Hoewel ik zelf eigenlijk steeds meer lees, is het af en toe wel een aardige opgave om hier tijd voor te vinden.

Geef een reactie