Blog

Brainstormen, nieuwe ideeën, en nieuwe projecten

Pas geleden vond ik een schrift waarin een van mijn vorige brainstormsessies voor deze site in stond. Het leek mij een goed idee om hier eens mee aan de slag te gaan. Ik heb heel veel van die ideeën geschrapt, omdat ik ze al ergens voor had gebruikt, of omdat het gewoonweg slechte ideeën waren. Maar met een beetje tweaken, heb ik er toch voor gezorgd dat ik een groot deel kan gaan gebruiken. Het voornaamste wat ik me af moest vragen, was of ik de ideeën voor deze site kan gebruiken, of dat ze misschien toch meer geschikt zijn voor een ander project. En wil ik me wel met nieuwe projecten bezig gaan houden? Natuurlijk gaat de tijd die ik in andere projecten steek ervoor zorgen dat ik minder tijd in deze site steek. Omdat ik met deze site nu eindelijk weer op de goede weg lijk te zijn, ben ik daar dus erg huiverig voor. Maar de ideeën die ik voor andere projecten heb (twee in totaal), zou ik wel erg leuk vinden om tot uitvoer te brengen. Ik zal dus keuzes moeten gaan maken.

Ik ben een bepaalde weg ingeslagen met deze site. De blogs die ik schrijf zijn vaak persoonlijker van aard, of hebben te maken met zaken die in mijn leven spelen. Die lijn wil ik eigenlijk doortrekken. Dat betekent niet dat ik nooit uitstapjes wil maken naar ideeën die buiten deze lijn vallen, maar ik vind het wel belangrijk dat de hoofdlijn zichtbaar blijft. Wat ik dus vooral heb gedaan met het tweaken van die brainstormsessie, is bepalen of ik vind dat een bepaald idee bij deze site past. Het merendeel doet dat zeker wel, maar er zitten ook ideeën tussen die teveel afwijken van wat ik met deze site wil. Dus is het beter om ze te gebruiken voor andere projecten. Er stonden echter ook een paar ideetjes tussen, die erg geschikt zijn voor blogs voor deze site, ideeën die zelfs uitgebreid kunnen worden tot een serie van blogs. En dat is toch iets wat ik altijd achter de hand wil houden. Al er namelijk een serie van blogs is, waarvan er bijvoorbeeld wekelijks een blog verschijnt, is er altijd iets om over te schrijven. Geen excuus dus om niet elke week een blog online te gooien.

De ideeën voor de andere projecten vragen echter heel wat meer aandacht, als in dat ik twee compleet nieuwe sites zou moeten opbouwen. Dat kan erg veel tijd in beslag gaan nemen, maar het is wel iets dat ik erg leuk vind om te doen. En moet je iets niet gewoon gaan doen wanneer je het leuk vindt om te doen? Om hier echter mijn tijd in te gaan steken, vind ik het wel belangrijk dat ik voor deze site tenminste twee blogseries weet te verzinnen. Het wordt voor mij dan makkelijker om te schrijven, ik hoef deze site niet te verwaarlozen, en ik kan genoeg tijd in die nieuwe projecten steken, waar ik btw. ook teksten voor moet gaan schrijven. Er zal dus waarschijnlijk nog wel wat tijd overheen gaan, voordat ik de nieuwe websites ga bouwen, maar ik heb er nu al heel veel zin in.

Met betrekking tot deze site, heb ik natuurlijk al uitgesproken (of is het uitgeschreven?) dat ik minimaal drie blogs per week wil gaan schrijven. Daar wil ik me ook echt aan gaan houden. De afgelopen twee weken is dat redelijk goed gegaan, al heb ik deze week natuurlijk een beetje vals gespeeld, door de blog van maandag op dinsdag te schrijven. In het weekend ga ik waarschijnlijk weer een brainstormsessie houden, en ga ik ideeën wat uitgebreider uitwerken. Ik hoop dat ik dan op maandag tenminste met één blogserie kan gaan beginnen, die vanaf dan ook op elke maandag zal verschijnen. Ik hoop natuurlijk op meer, maar laten we rustig aan beginnen.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: