Blogging
Blog

Daar ga ik weer

Dit begint wel een terugkerend fenomeen te worden. Een tijd lang gaat het bloggen erg goed, en heb ik meer dan genoeg inspiratie voor tientallen blogs. Op den duur gaat die inspiratie weer weg. Dan kijk ik het meestal nog even aan, om na een tijdje kleine aanpassingen aan mijn site te doen, aanpassingen die ervoor moeten zorgen dat ik weer de motivatie vind om blogs te schrijven. Wanneer dat dan niet lukt, besluit ik om mijn hele site om te gooien en weer helemaal opnieuw te beginnen. Dit proces heb ik de afgelopen jaren meerdere keren doorlopen. Om heel eerlijk te zijn, ben ik daar wel een beetje klaar mee.

Maar het zegt ook wat. Na al die jaren van datzelfde proces doorlopen, wil ik het toch nog blijven proberen om een mooie site neer te zetten. Natuurlijk word ik er wel een beetje moe van dat ik elke keer weer opnieuw moet (wil) beginnen, maar uiteindelijk blijf ik het toch leuk vinden om met mijn site bezig te zijn. Anders was ik allang ermee gestopt. Dat betekent echter niet dat ik op deze manier verder wil blijven gaan. Op een gegeven moment moet het toch weleens gaan lukken om een langere tijd te blijven bloggen, zonder continu mijn site om te gooien. Laat dit nu maar het moment zijn dan.

Ik heb dus even weer alles verwijderd van de site en begin weer opnieuw, hopelijk voor de laatste keer. Hoewel ik het anders wil gaan aanpakken met deze site, weet ik nog niet precies hoe ik dat ga doen. Aangezien de site mijn naam draagt, ligt het enigszins voor de hand om er een persoonlijke blog van te maken. Wat ik me alleen wel afvraag, is of ik het voor een langere tijd leuk blijf vinden om persoonlijk te bloggen. Ik moet er dus nog even over nadenken hoe ik het allemaal precies aan ga pakken. Het belangrijkste is dat ik een manier ga vinden waarmee het voor mij leuk blijft om regelmatig te bloggen.

Het is daarom ook belangrijk voor mezelf om te weten waarom ik het zo leuk vind om te bloggen. Natuurlijk is het een hobby van mij om te schrijven, maar waarom wil ik mijn teksten delen door middel van een website? Ik heb daar wel mijn ideeën over, maar wil er nog wel even wat langer over nadenken. Als ik een definitief antwoord op die vraag heb, ben ik denk ik heel dichtbij om vanaf nu weer gewoon door te blijven bloggen. Dus laat dit alsjeblieft de laatste keer zijn dat ik weer helemaal overnieuw begin.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *