De een zijn dood is een ander zijn brood. Ik heb de laatste tijd veel over dit spreekwoord nagedacht. Hoewel het niet per se met iemand zijn dood te maken hoeft te hebben, was dat het in dit geval wel. Ik kon namelijk niet begrijpen hoe mensen geld willen verdienen met de dood van een ander, in dit geval ging het om de dood van Kirk Douglas. Ik verzamel blu-ray films, en ik ben de laatste tijd bezig met het verzamelen van films per regisseur, op het moment de films van Stanley Kubrick. Een van de films die deze man geregisseerd heeft is Spartacus, met in de hoofdrol Kirk Douglas. Op internet was er een hele mooie speciale editie te vinden van deze film, en dat voor een redelijke prijs. Ik wilde deze dan ook binnenkort gaan bestellen. Toen stierf Kirk Douglas. Binnen no-time was die mooie editie van Spartacus uitverkocht, en nu is deze vrijwel alleen nog te krijgen op eBay, en niet meer voor een mooie prijs.

En ik word daar niet kwaad om, maar voel meer iets van teleurstelling. Ik kan gewoon niet snappen dat mensen geld willen verdienen met de dood van een ander. Voor mijn gevoel heb je dan echt geen respect voor je medemens. Natuurlijk had ik die film eerder moeten kopen als ik hem echt graag wilde hebben, wat ook weer niet echt het geval was, maar toen het bericht over Douglas naar buiten kwam, wist ik gewoon alweer hoe laat het was. Eerlijk gezegd vind ik dat best wel triest. Ik begrijp niet dat er mensen zijn die zo in elkaar zitten. Ik wist wel dat ze er waren, maar dat gedrag kan ik maar niet snappen.

Als ik er zo over nadenk, zou ik me ook echt niet goed voelen als ik op deze manier mijn geld zou verdienen. Het zou makkelijk en snel zijn, dat zeker, maar dan verdien ik mijn geld liever op een manier waar ik me ook goed bij voel. Dan maar iets minder snel. Misschien reageer ik hier te overdreven/gevoelig op, aangezien veel mensen op deze manier hun geld proberen te verdienen. Maar profiteren van andermans dood vind ik eerlijk gezegd een beetje ziek. Waar liggen je grenzen dan nog?

Voor mij houd het nu vooral in dat ik wat beter moet zoeken naar een mooie editie van Spartacus (op blu-ray), en is het weer wachten op het moment dat er een volgende teleurstelling komt wanneer mensen weer van een ander zijn dood profiteren.