Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover: ik tekende het huurcontract van mijn eigen woning. Na heel wat jaren ingeschreven te hebben gestaan bij MijnWoonservice, stond ik voor het eerst op de eerste positie voor een woning in Haarlem. Daarbij heb ik ook heel wat geluk gehad. Maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit, aangezien het met het resultaat uiteindelijk goed is gekomen. Hoewel de woning in het verleden goed is onderhouden, en er een nieuwe keuken en douche zijn geplaatst, moet er nog genoeg gebeuren. Het helpt ook niet echt dat ik op het moment, vanwege vakanties, ook moeilijk even een tijdje vrij van werk kan nemen. Ik voel alleen geen stress. Het komt allemaal wel goed. Hopelijk is over 2 à 3 weken het grootste gedeelte gedaan, zodat ik eindelijk mijn eigen woning kan betrekken.

Zoals ik al zei, heb ik nog heel wat geluk nodig gehad om deze woning te krijgen. Toen ik werd uitgenodigd voor de bezichtiging, stond ik namelijk nog op de vijftiende plaats voor de woning. Een erg kleine kans dat ik dit zou gaan winnen dus. Die kans werd echter stukken groter op het moment dat ik de woning ging bezichtigen. Tijdens die bezichtiging was er namelijk een andere geïnteresseerde die de advertentie niet goed gelezen had. In die advertentie stond namelijk dat er een salarisgrens voor de woning was. Deze meneer verdiende waarschijnlijk een beetje meer, en viel dus al af (maar niet voordat hij de volgende dag zijn beklag had gedaan bij de woningbouwvereniging). Toen begon ik wat meer te hopen op een goede uitkomst. Er zouden namelijk nog wel wat meer mensen zijn de advertentie niet goed gelezen hebben. Dan heb je ook nog de mensen die niet alle documenten kunnen aanleveren, of mensen die gewoonweg niet meer geïnteresseerd zijn.

Een dag na de bezichtiging kreeg ik al het verlossende telefoontje. Ik had de hele dag al een beetje MijnWoonservice in de gaten gehouden, en was een hele tijd blijven hangen op de derde plaats. Ik voelde de bui dus al hangen, en dacht dat ik het net voor de eindstreep niet zou halen. Blijkbaar vielen de twee mensen boven mij echter af, waardoor ik toch de woning toegewezen kreeg. Dan is er eerst een hele tijd blijdschap, maar dat gaat al snel over in bedenken wat je allemaal moet gaan regelen, en kopen….

Gelukkig schiet ik niet zo heel snel in de stress, want ik moest meteen aardig wat regelen, vooral omdat ik al heel snel de sleutel zou krijgen. Meteen dus maar gas, water en licht geregeld. Ik heb ook meteen een abonnement bij Ziggo afgesloten, want ik moet natuurlijk wel internet hebben. Vandaag ingeschreven bij de gemeente en binnenkort kan ik huurtoeslag aan gaan vragen. Op zich kost dat niet heel veel energie. Nee, de energie wordt opgeslokt door het bedenken wat je allemaal moet aanschaffen, wat overgaat in een heel klein beetje pijn wanneer je geld moet gaan uitgeven. Die pijn duurt echter maar heel even, omdat ik zin heb om te verhuizen, maar ook omdat ik het leuk vind om in mijn huis te klussen.

Ik ben al wat begonnen met verven, en gelukkig lijkt de eerste laag al redelijk dekkend te zijn. De eerste dagen dat ik kan klussen, zullen ook voor het grootste deel in beslag genomen worden door het verven van de muren. Daarna moet de vloer gelegd gaan worden, om daarna te gaan beginnen met inrichten. Er moet dus nog genoeg gedaan worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken om alles op tijd af te krijgen.