Blog

Er is geen Facebook meer. Help!

Op het moment van schrijven is er geen Facebook, Whatsapp en Instagram. Een wereldwijde storing heeft ervoor gezorgd dat de drie social media platforms plat liggen. Wat moeten we nu? Nou ja, voor mij persoonlijk verandert er niet zo heel veel, aangezien ik sinds een paar weken vrijwel geen social media meer gebruik. Toch vind ik het wel heel interessant om te zien wat mensen nu gaan doen. Wat doen ze wanneer een paar de grootste tijdverslindende sites/apps offline zijn? Waar gaan ze dan naartoe? Hoe besteden ze nu hun tijd?

We kunnen er natuurlijk over discussiëren of Whatsapp een social media platform is. Ik vind van niet, maar begrijp het aan de andere kant weer wel als anderen zeggen van wel. De oplossing voor het wegvallen van Whatsapp is natuurlijk heel simpel: we gaan weer bellen en sms’en. Ik las net al op een nieuwssite dat mensen elkaar sms’en om te vragen of Whatsapp het wel bij de ander doet. Ik weet niet wat ik hiervan moet vinden hoor. Is het het toppunt van een verslaving, of willen mensen gewoon met elkaar in contact blijven? Als het echter dat laatste is, wat houdt je dan tegen om elkaar te bellen of sms’en? Al moet ik ook eerlijk zijn natuurlijk: Whatsapp is de makkelijkste manier om snel met elkaar in contact te komen.

Een groter probleem is uiteraard het wegvallen van Instagram en Facebook. Wat kan in vredesnaam deze grootmachten in de social media wereld vervangen? Het blijkt dat het op het moment weer even wat drukker wordt op andere platforms, zoals Twitter en LinkedIn. Ik heb de nieuwssites ook al even genoemd, waar heel wat meer op artikelen gereageerd wordt (grappig genoeg vooral op de artikelen over het wegvallen van Facebook). Het laat mij gewoon weer eens zien dat ook Facebook en Instagram vervangbaar zijn. Natuurlijk zullen mensen weer terugstromen naar die twee platforms wanneer ze weer volledig functioneren, maar als het echt moet, dan vinden mensen wel iets anders om zich mee bezig te houden.

Mocht je in deze barre tijden nou echt niet weten wat je moet doen, dan heb je er tenminste goed aan gedaan om mijn site te bezoeken en deze blog te lezen. Dat vind ik tenminste.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: