Toegeven dat je fout zit

Toegeven dat je fout zit

Weet je wat een heel erg goede stap is in je persoonlijke ontwikkeling? Leren toegeven dat je fout zit. Als je merkt dat je een verkeerde keus hebt gemaakt, en je wilt deze goedmaken, dan moet je je ego opzij kunnen zetten. Het is namelijk niet erg om iets fout te doen. Als je het echter weet en je blijft op dezelfde manier doorgaan, dan ben je dom bezig. Dat is iets wat ik niet wil.

In mijn geval ging het nog geen eens om het opzij zetten van mijn ego. Of misschien toch wel en is dit mijn ego die aan het vertellen is. Eind november besloot ik me te gaan toeleggen op het schrijven van artikelen over zelfkennis en persoonlijke ontwikkeling. Ik had een niche gekozen voor deze site, hopende dat ik hierdoor weer wat meer teksten zou publiceren. Dat is mij persoonlijk een beetje tegengevallen. Het kiezen van een niche heeft mij namelijk beperkt in het schrijven. Ik had namelijk meer dan genoeg onderwerpen om over te schrijven, maar omdat ze niet over zelfkennis of persoonlijke ontwikkeling gingen, moest ik die ideeΓ«n aan me voorbij laten gaan.

Ik vond dit erg jammer en wilde eigenlijk de site weer compleet om gaan gooien. Maar ik twijfelde. Moest ik niet gewoon even doorzetten? Dat wilde ik in eerste instantie gaan doen, en ik probeerde om nieuwe interessante onderwerpen te vinden die met persoonlijke ontwikkeling te maken hebben. Ik heb genoeg onderwerpen gevonden, maar niet elk onderwerp vind ik leuk genoeg om over te schrijven. Zelfs als ik dat achterwegen houd, zit ik nog steeds met een aantal onderwerpen die ik wel leuk vind, maar die niet bij de niche van deze site zouden passen. Weet je, hoe vaker ik aan dat woord denk en het opschrijf, hoe meer ik een hekel aan het woord niche begin te krijgen. Ik associeer dat woord op dit moment met het opleggen van een beperking in je schrijven. Waarom zou ik beperkt willen worden in wat ik schrijf? Dat wil ik niet, en in mijn ogen zou het fout zijn om op deze manier door te gaan.

Maak je echter geen zorgen, ik ga niet weer de hele site omgooien. Daar heb ik ook geen eens zin in. Ik sta namelijk helemaal achter de teksten die op dit moment online staan, dus ik zal ze niet gaan verwijderen. Het enige wat jullie zullen merken aan mijn nieuw ingeslagen weg, is dat er een groter aanbod aan teksten op de site komen te staan. That’s it.

4 thoughts on “Toegeven dat je fout zit

  1. En dit op zich is al een tekst over persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis πŸ™‚
    Ik vind je site en de inhoud ervan wel dik ok πŸ™‚ don’t worry, you are doing a great job!

    1. Dat is het eigenlijk ook wel ja πŸ™‚ . Ik wil me alleen niet meer beperken tot alleen persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis, al zullen er zeker nog wat teksten over verschijnen. Bedankt voor het compliment πŸ™‚ .

  2. Een stap in de goede richting denk ik πŸ™‚ Bloggen doe je deels voor je volgers die op zoek zijn naar teksten over een bepaald onderwerp, maar vooral ook voor jezelf. Je moet het schrijven zelf leuk blijven vinden en als ik jou goed begrijp dan gaat dat eigenlijk alleen lukken als je jezelf van die niche bevrijdt. Doen dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *