Ik ga verhalen schrijven

Ik ga verhalen schrijven

De laatste tijd heb ik weinig meer over deze site nagedacht, of toch wel, maar dan ging het meer over hoe ik verder zou gaan. Hoewel ik erg blij ben met mijn eigen site, en met de teksten die ik erop schrijf (enigszins), heb ik toch het gevoel dat er iets mist. Het voelt allemaal te klein, en ik wil groter. Ik wil gaan werken aan grotere projecten, misschien verhalen (een boek?) of essays. Past dit echter wel bij een blog, of is het daar misschien toch een beetje te groot voor?

Ik denk dat het mij veel meer voldoening zal geven, maar toch ook rust, wanneer ik zo’n groot project af kan maken. Het is iets waar ik voor een langere tijd aan kan werken, en ik hoef dus niet om de zoveel dagen weer iets nieuws verzinnen om over te schrijven. Er is inspiratie genoeg om dit wel te kunnen doen, maar ik heb gewoonweg het gevoel dat ik meer wil. Er moeten weer wat stappen gezet worden.

Het is waarschijnlijk een van de redenen, dat ik deze week weer eens inlogde op mijn account op Wattpad. Wattpad is een platform waar schrijvers van over de hele wereld hun verhalen delen. Mijn account heb ik al sinds 2014 (blijkt), maar ik heb nog nooit iets geschreven. Dit kwam waarschijnlijk doordat ik wel eens verhalen hoorde over plagiaat. Dat is toch iets waardoor je wat meer op je hoede bent. Er is echter heel wat aan de site veranderd, en deze week ben ik begonnen aan mijn eerste Wattpad-boek: Darfu – De leeuwen komen eraan. Tot nu toe heb ik twee hoofdstukken geschreven, en ben ik bezig met het derde hoofdstuk. Hoe meer ik bezig ben met het uitbouwen van dit verhaal, hoe meer inspiratie ik ook krijg voor nieuwe hoofdstukken. Het is leuk om me weer bezig te houden met het schrijven van verhalen. Het smaakt dan ook naar meer, en ik heb al heel wat idee├źn voor nog wat andere Wattpad-boeken, waarvan er eentje toch wel een volwaardig boek zal gaan worden (hoop ik).

Doordat ik me zoveel bezig ben gaan houden met het schrijven van verhalen, heb ik me wel afgevraagd wat ik met deze site aanmoet. Ik zal hier sowieso minder voor gaan schrijven, en misschien wil ik op den duur wel helemaal gaan stoppen met bloggen, en me volledig concentreren op het schrijven van verhalen en boeken. Het zal hoe dan ook handig blijven om mijn eigen naam als domeinnaam aan te houden, maar dan is de kans wel groot dat deze site in andere stijl gaat worden opgezet. Het zijn keuzes die ik moet maken, en waar ik goed over na moet denken.

Geef een reactie