Gamen is mijn hobby

Gamen is mijn hobby

En daar ben ik weer. Het is alweer een tijdje geleden dat ik me met deze site bezig heb gehouden, bijna twee weken om precies te zijn. Er zijn tijden geweest dat ik me dan op de een of andere manier slecht ging voelen. Ik vond dat ik eigenlijk elke dag wel met mijn site bezig hoorde te zijn. Dat zorgde dan uiteindelijk weer voor stress, wanneer het allemaal niet leek te lukken. Pas geleden heb ik voor mezelf besloten dat het helemaal niets uitmaakt als ik even geen zin heb om te schrijven. Het is een hobby, en een hobby moet leuk blijven, anders wordt het een verplichting. Daarom schrijf ik alleen wanneer ik zin heb, en dat moment is nu weer aangebroken.

De laatste keer ben ik weer wat meer aan het gamen, een andere grote hobby van mij. Het najaar is namelijk weer aangebroken, en dat betekent dat er veel goede games worden uitgebracht. Ik heb mijn collectie dan ook alweer aardig aangevuld. Een paar minuutjes terug dacht ik aan een leuk iets over gamen als hobby hebben, en ik denk dat veel gamers met mij dit ook wel eens is opgevallen.

Wat mij namelijk wel eens opvalt, is dat je je op de een of andere manier moet “verdedigen” als je gamen als hobby hebt. Waarom speel je games? Is dat niet voor kinderen? Kan je nou echt niets beters verzinnen om te doen met je tijd? En zo nu en dan word je ook nog eens voor lui uitgemaakt, omdat je videogames speelt. Hobby’s als schrijven, lezen of sporten heb ik daadwerkelijk nog nooit hoeven te verdedigen, of misschien is verdedigen niet het juiste woord, ik heb gewoon nog nooit uit hoeven te leggen wat ik nou leuk vind aan die hobby’s. Ik vind dat raar. Waarom worden hobby’s als sport en lezen wel als “normaal” gezien, maar moet je altijd maar weer uitleggen waarom je videogames speelt? Het leukste vind ik nog wel dat degenen tegenover wie je je hobby vaak moet verdedigen, mensen zijn die 24/7 op hun telefoon bezig zijn, of continu televisie aan het kijken zijn. Nu moet ik zeggen dat dat verdedigen de laatste tijd heel wat minder is geworden hoor, maar zo nu en dan kom je nog steeds van die mensen tegen die het maar raar vinden dat je videogames speelt. Gelukkig trek ik me daar niets van aan, en blijf ik gamen.

 

2 gedachten over “Gamen is mijn hobby

    1. Een hobby is natuurlijk heel iets anders dan een verslaving.

      Bij gamen wordt er echter al snel gedacht/gezegd dat iemand er verslaafd aan is, terwijl het in werkelijkheid allemaal wel meevalt. Aan de andere kant zijn er weer mensen die acht uur per dag tv kijken, of continu bezig zijn met hun telefoon. Toch worden deze mensen vaak niet verslaafd genoemd.

      Als het gaat om gamen, lijken mensen er altijd een beetje met argusogen naar te kijken, wat ik heel vaak onterecht vind.

Geef een reactie