Blog

Geen aandacht schenken aan negativiteit

Eergisteren was ik best wel kwaad en daar had ik zeker een goede reden voor. Ik heb heel even gedacht om dat allemaal van me af te gaan schrijven. Uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. Hoewel het soms erg lekker is om even lekker van me af te schrijven, schenk ik uiteindelijk dan toch weer aandacht aan negativiteit. Wat schiet ik daar mee op? Je zou kunnen stellen dat het er allemaal uit is, wanneer ik alles dan uiteindelijk van me af heb geschreven, maar dat is ook niet altijd het geval. Daarom heb ik er, hoewel ik echt al een heel eind was met een blog, voor gekozen om dit keer die negativiteit niet van me af te schrijven, maar eigenlijk gewoon links te laten liggen.

Als het toch niks toevoegt om mijn aandacht te besteden aan negativiteit, waarom zou ik dat dan doen? Ik schiet er niks mee op en kan mijn aandacht dus beter aan iets anders besteden. Dat betekent niet dat ik mijn ogen sluit voor hetgeen waar ik kwaad om was. Ik kies er alleen voor om er met een andere manier mee om te gaan. Geen aandacht naar negativiteit, maar aandacht besteden aan positiviteit. Daarom zijn de blogs die een beetje van negativiteit doordrenkt waren, vervangen door de blog die ik nu aan het schrijven ben. Natuurlijk besteedt ik, door in deze blog te vertellen over die kwaadheid, ook nog wel aandacht aan het negatieve, maar de insteek is compleet anders.

Ik wilde gewoon weer even een blog schrijven, en omdat ik de laatste tijd een beetje moeite heb om te beginnen met schrijven, besloot ik maar een beetje te puzzelen met hoe ik die negatieve energie kan omzetten in positieve energie, zowel voor mezelf als in deze blog. Ik heb gewoon weer even een blog kunnen schrijven, heb ook toch een beetje van mij af kunnen schrijven (zij het op een andere manier), en hoop weer een beetje dat het bloggen in de toekomst weer wat makkelijker zal gaan. Maar dat zal vast wel weer goed komen.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *