Blog

Geen energie om blogs te schrijven

Ik weet niet hoe het komt dat ik zo weinig schrijf. Ik wil wel schrijven, maar doe het niet. Aan het vinden van interessante onderwerpen ligt het niet, er gebeurt namelijk genoeg waar ik over zou kunnen schrijven. Op de een of andere manier kan ik alleen niet de energie vinden om aan een nieuwe blog te beginnen. Als het al moeilijk is om te beginnen met het schrijven van blogs, hoe wil ik dan ooit een nieuwe project, waar ik al een tijdje over nadenk, starten? Ik denk dat het voor nu gewoon belangrijk is om weer op het juiste spoor te komen. Er moeten blogs geschreven worden, en dat wil ik ook. Daarna moet ik misschien maar weer eens gaan nadenken over het opzetten van een nieuw project, een project dat best wel veel tijd en energie in beslag gaat nemen.

Toch blijf ik me maar afvragen waarom het me de laatste tijd zoveel moeite kost om te beginnen met schrijven. De motivatie is er en de zin is er, maar de energie ontbreekt. Dan kan je nog zoveel motivatie hebben om te gaan schrijven, wanneer je er geen fut voor hebt, gaat het erg moeilijk worden. Ik merk ook dat ik de laatste tijd een beetje moe ben. Zelfs tijdens mijn vrije dagen lukt het me niet om mezelf weer op te laden. Wanneer ik dan moe ben, heb ik meer zin in wat makkelijker vermaak. Ik ga dan liever gamen of lezen, in plaats van dat ik nog meer van mijn energie gebruik voor het schrijven van een blog.

Ik moet het niet erg vinden om mijn tijd te besteden aan dingen waar ik het op dat moment aan wil besteden, maar toch verwacht ik meer van mezelf. Ik heb deze site natuurlijk weer helemaal omgegooid, met als doel om veel meer te gaan schrijven. Dat gebeurt nu niet. Ik heb er zelfs weer even over nagedacht om te gaan stoppen met het schrijven met blogs, totdat ik met het idee voor mijn nieuwe project kwam. Hoewel mijn energiepeil nog niet is waar het zou moeten zijn, heeft dat vooruitzicht naar dat nieuwe project er wel voor gezorgd dat ik weet dat door wil gaan met het schrijven van blogs. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik alles weer even op een rijtje krijg en dat ik op de een of andere manier een nieuwe energiebron kan aanboren.

Het is het idee om de komende week meerdere blogs online te gooien. Dat zal niet makkelijk gaan. Ik weet namelijk nog helemaal niks om over te schrijven, wat vooral zal komen doordat ik de laatste weken helemaal geen aandacht meer aan mijn site heb besteed. Ik ben ervan overtuigd dat dat dus weer goed komt wanneer ik weer regelmatiger blogs ga schrijven. Nu ik dit allemaal heb opgeschreven, heb ik tenminste erg veel zin om weer van start te gaan. Hopelijk werk mijn energiepeil ook een beetje mee.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *