Daar sta ik dan met mijn sixpack Lipton Green Ice Tea, achter de karren die volgestouwd zijn met toiletpapier, en de mandjes die overlopen van het blikvoer. Ik vraag me af: Moet ik misschien toch nog twee van die sixpacks gaan pakken? Je zou je bijna een idioot voelen, omdat je niet aan het hamsteren bent. Ik zeg bijna, omdat ik nog steeds vind dat die hamsteraars de idioten zijn. Maar goed, ze zullen wel gewoon een beetje bang aan het worden zijn. Dat is ook niet zo raar, als je nagaat wat voor nieuwsberichten er de laatste tijd allemaal binnenkomen. Het is corona dit, corona dat. Zelfs wanneer je de sportsectie van je favoriete krant bekijkt ontkom je er niet aan. Alles gaat over dat hardnekkige virus.

Natuurlijk moeten we allemaal op de hoogte blijven van hoe het coronavirus zich verspreidt en wat voor maatregelen er moeten worden genomen. Maar het lijkt wel of mensen daar nog geeneens om geven. Ze horen of lezen alleen maar de slechte berichten, nog geeneens de veiligheidsvoorschriften, en raken volledig in paniek. Dus gaan ze met anderen ruziemaken over een pak toiletpapier, en staat hun voorraadkast vol met een jaarvoorraad aan blikvoer. Dat iedereen voorzichtig is, is meer dan logisch. Maar met al die paniek schieten we helemaal niets op. Wanneer je in paniek raakt, verlies je namelijk de vaardigheid om logisch na te denken. Denk je logisch na, dan zal je minder snel in paniek raken.

Zelf houd ik me gewoon aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften die gegeven worden door de regering en andere instanties. Omdat er nog zo weinig bekend is over het coronavirus (al wordt er wel steeds meer bekend), kan je je gewoon het best aan de hygiënevoorschriften houden die gegeven worden. Op die manier zal de kans wel het kleinst zijn dat je besmet wordt. Je kan je dan wel zorgen gaan maken over dat je misschien besmet kan raken, maar je weet helemaal niet of je het virus krijgt. Waarom zou je dus in paniek raken over iets waar je toch niets aan kan veranderen?

Ik weet echter ook dat het voor mij makkelijk praten is. Ik ben van mezelf heel erg nuchter, en zal dus niet snel in paniek raken. Natuurlijk ben ik ook voorzichtig en was ik ook even een extra keer mijn handen, maar je zal mij zeker niet zien hamsteren. Voor mij is het gewoon een kwestie van logisch nadenken, me houden aan alle hygiënevoorschriften, en dan zie ik wel wat de toekomst brengt.