Het heeft vijf weken geduurd…

Al meer dan eens heb ik geprobeerd om mijn sites opnieuw op te starten. Dat is vaak vervelend, maar ik moet toegeven dat ik het ook wel interessant vind om erachter te komen waarom dat steeds nodig is, als het al nodig is. Is het een gebrek aan motivatie? Moet ik meer plannen, zodat ik vaste tijden creƫer waarop ik schrijf? Ben ik lui en steek ik dus niet de energie in mijn site die nodig is? Of is het misschien een gebrek aan vaardigheden om een blogsite aan de gang te houden? Ik wil graag zeggen dat het geen van allen is, en dat ik het gewoon leuk vind om zo nu en dan weer eens vanaf nul te beginnen, maar dat is onzin. Uiteindelijk wil ik gewoon een site hebben waar ik tevreden mee ben. Ik wil blogs schrijven voor die site, en ook weer tevreden zijn met die blogs. Als het aan mij ligt, wil ik van mijn site een succes maken. Maar hoe doe ik dat als ik vaak weer helemaal overnieuw wil beginnen?

Mijn vorige blog heb ik vijf weken geleden geschreven. Dat is een lange tijd. Toen ik deze site weer helemaal opnieuw had opgebouwd, was ik in de veronderstelling dat ik ook weer veel meer zou gaan schrijven. Dat is niet gelukt. Ik heb er vaak over nagedacht om een blog te schrijven, heb ook meer dan eens mijn laptop erbij gepakt, maar verder dan nadenken kwam het niet. Ik klapte mijn laptop meteen weer dicht, of ging even naar het scherm zitten staren. Het blijft toch een vreemd fenomeen. Hoe kan het dat ik op het ene moment de ene na de andere tekst kan schrijven, om vervolgens in een periode van volledige droogte terecht te komen? Ligt het aan inspiratie? Motivatie? Heeft het misschien met allebei te maken? Ik denk dat het te makkelijk is om de schuld te geven aan inspiratie, het gebrek daaraan dan. Het is namelijk echt niet zo moeilijk om een idee voor een blog te vinden. Het is alleen makkelijker als dat idee je gewoon aan komt waaien. Is dat niet het geval, dan moet je er even voor gaan zitten. Dan moet je aan het werk en energie besteden aan het vinden van een goed blogidee. Dan is het dus opeens niet zo makkelijk meer. Heeft het dan te maken met luiheid, dat ik niet zoveel blogs schrijf als dat ik zou willen? Misschien wel. Maar hoe kan je dan de ene keer lui zijn, om een andere keer wel gigantisch veel energie te besteden aan het schrijven van blogs?

Veel vragen, weinig antwoorden. Het zal wel een beetje aan alles liggen. Dat kan heel erg onder mijn huid gaan kruipen. Ik moet van mezelf meer schrijven. Dat gevoel werkt dan weer bedrukkend, waardoor ik uiteindelijk weer geen blogs schrijf. Dan moet ik er dus voor zorgen dat ik dat gevoel negeer en gewoon volledig uit plezier ga schrijven. Dat soort negatieve gedachten zijn echter moeilijk om van je af te zetten. Ik heb er heel veel tegen geprobeerd: meditatie, boeken lezen, gewoon even niet aan bloggen denken (erg moeilijk). Het hielp allemaal maar een beetje, zeker niet genoeg. Maar dan ben je opeens vijf weken verder, heb je je huiskamer een klein beetje omgegooid, en zit je weer achter je laptop een blog te schrijven. Zo makkelijk kan het dan ook weer gaan. Had ik dan al veel eerder m’n tafel om moeten draaien? Is dat het ontbrekende puzzelstukje geweest? Weer van die vragen waar ik geen antwoord op ga vinden, en dat ga ik ook geeneens proberen. Wat heeft het namelijk voor zin? Het was blijkbaar het juiste moment om weer een blog te schrijven. Laat ik me daar dan maar aan vasthouden.

Vaak doe ik aan het eind van dit soort blogs, want ja die zijn er al geweest, een belofte dat ik weer meer blogs zal gaan schrijven. Die belofte zou ik vanavond ook erg graag willen doen, maar ik weet helemaal niet of dat het geval zal zijn. Er verschijnt een blog wanneer er een blog verschijnt. Dat is alles wat ik kan beloven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: