Even leek het erop dat CeX de laatste winkel zou worden die open bleef in het centrum van Haarlem. Toen ik vandaag de dag begon, had ik ook niet verwacht dat vandaag het bericht naar buiten zou worden gebracht, dat we voor onbepaalde tijd de deuren zullen sluiten. Ik had verwacht dat ik me opgelucht zou voelen. Er zijn namelijk nog steeds veel mensen die de regels, wat betreft het coranavirus, aan hun laars lappen. Die groep zorgde ervoor dat ik af en toe toch met een ongemakkelijk gevoel in de winkel stond. Ik was alleen niet opgelucht. Nu het moment is aangebroken, heb ik een apart gevoel. Want hoewel ik me gigantisch ergerde aan die groep nonchalante en egoïstische mensen, ging ik wel nog met plezier naar mijn werk. Het zal dus raar zijn om de komende tijd niet te gaan werken.

Hoewel de winkel morgen gesloten is, ga ik nog wel even aan het werk. Even de laatste dingetjes wegwerken en de boel netjes achterlaten. Maar daarna zit er niets anders op dan mijn tijd de komende tijd anders te besteden. Gelukkig weet ik meer dan genoeg te doen, en ik ben dan ook vooral benieuwd naar wat deze lockdown me zal gaan brengen. Want dat ik niet gewoon ga zitten afwachten tot ik weer aan het werk kan, is iets wat zeker is. De komende dagen ga ik daarom even op een rijtje zetten wat ik precies ga doen.

Ik merk de laatste tijd namelijk dat ik een beetje onrustig begin te worden. Dat komt denk ik vooral, doordat ik normaal gesproken veel op pad ben. Nu gaat mijn vakantie naar Griekenland al niet door. Het heeft ook nog eens weinig zin om met de trein door het land heen te reizen, aangezien er in andere steden net zo weinig te beleven valt als hier in Haarlem. Dus het is even wennen dat ik helemaal nergens naartoe kan gaan. Natuurlijk kan ik wel gewoon naar buiten, even een frisse neus halen, maar er is nog weinig te ontdekken voor mij in Haarlem. En met die aangescherpte regels is het ook niet echt mogelijk om op een kleine ontdekkingstocht te gaan. Dus moet ik maar zorgen dat ik wat anders te doen heb.

Hoewel ik genoeg dingetjes weet om te doen, denk ik dat ik de komende tijd vooral veel aan het schrijven zal zijn. Dat zal ik vooral gaan doen op deze site, maar er zijn ook nog wat andere schrijfprojectjes waar ik aan wil beginnen. De laatste tijd heb ik sowieso al heel wat meer inspiratie voor deze site, maar heb ik ook heel wat meer nieuwe ideeën opgedaan voor nieuwe schrijfprojecten, waarvan er een al best lang in de koelkast ligt. Misschien dat deze projecten, nu ik er toch alle tijd voor heb, binnenkort weleens van start kunnen gaan.