Hoe voel ik mij op dit moment?

Reading Time: 2 minutes

Ik keek naar de eerste vraag van 30 questions for self discovery, en moest toch even nadenken. Hoe voel ik me nou echt? Laten we beginnen met dat ik me goed voel, en dat is al een mooi begin, maar ik vind het te makkelijk om mijn gevoel alleen onder te verdelen in goed en slecht. Maar wat dan? Relaxed? Blij? Zou kunnen, maar waarom? Totdat ik me opeens bedacht dat ik vooral gemotiveerd ben, en dat daar waarschijnlijk de rest van die gevoelens uit voortvloeien.

Ik ben de laatste tijd veel bezig met het nadenken over de volgende stap die ik wil maken, en hoe ik dat ga doen. Moet ik nieuwe vaardigheden gaan ontwikkelen, of moet ik hetgeen wat ik al kan en weet naar een hoger niveau gaan brengen? Het is best wel moeilijk om hier een keuze in te maken. Ik leer namelijk graag nieuwe dingen, maar weet ook dat je je beter kan toeleggen op een, misschien twee vakgebieden, ervoor zorgen dat je daar een specialist in wordt. Er lopen op de wereld namelijk al genoeg mensen rond die goed zijn in veel dingen, maar nergens echt een specialist in zijn. Het is dus een kwestie om de verschillende opties tegenover elkaar zetten, en kijken waarmee ik het meest op zal schieten.

Hoewel het misschien een moeilijke keuze is/was, moet ik zeggen dat ik, doordat ik hier mee bezig ben, wel een gigantische motivatieboost heb gekregen. Ik heb de verschillende opties tegenover elkaar afgewogen, en heb mijn keuzes gemaakt. Nu ben ik bezig om stappen te zetten naar mijn volgende doel, door middel van cursussen, en misschien ook wel door erover te schrijven. Dat laatste kwam voor mij eigenlijk wel onverwacht, omdat ik niet meer dacht te gaan schrijven, tenminste niet meer voor een website. Het heeft ervoor gezorgd dat ik me misschien toch niet op maar een vakgebied zal gaan richten, en wil proberen me te specialiseren in twee vakgebieden.

Het was het idee om me volledig te gaan toeleggen op grafisch design. Ik heb het altijd leuk gevonden om hier mee bezig te zijn, maar op de een of andere manier is het naarmate de jaren vorderden toch een beetje naar de achtergrond verdwenen. Een tijdje terug begon ik echter weer met het maken van logo’s, banners, en andere creaties in Photoshop. Het vlammetje was weer aangewakkerd. Gelukkig was daar toen de Black Friday Sale op Udemy, en heb ik diverse cursussen aangeschaft die ervoor gaan zorgen dat ik me in dit vakgebied kan gaan ontwikkelen.

En toen kwam het schrijven weer terug. Ik heb de keuze gemaakt om deze site weer helemaal opnieuw op te bouwen, en me niet meer op elk onderwerp dat ik kan verzinnen te gaan richten. Binnen het schrijven wil ik me dus ook gaan specialiseren. Doordat ik die keuze heb kunnen maken, moet ik zeggen dat ik nog nooit eerder zo gemotiveerd ben geweest om voor deze site te schrijven.

Twee vakgebieden dus, waarin ik mezelf wil blijven ontwikkelen, waarin ik mezelf wil specialiseren. Ik heb een doel, en het hebben van een doel zorgt bij mij voor een overvloed aan motivatie. Dat is dus hoe ik me op dit moment voel, en ik ben heel erg benieuwd naar hoe dit gevoel zich verder zal gaan ontwikkelen, en wat het mij zal gaan brengen.

Kevin Voetelink Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie