Iets doen om de verkeerde reden

Reading Time: 3 minutes

De afgelopen paar dagen heb ik nagedacht. Dan ging dat nadenken vooral over mijn nieuwe sites, en vooral over een van de twee. Ik vroeg mij af of ik mijn Engelse site niet om de verkeerde redenen ben begonnen. Natuurlijk vind ik het leuk om te schrijven, ook in het Engels, maar schrijven in het Nederlands is veel leuker (vind ik). Waarom ben ik de laatste tijd dan vooral op mijn Engelse/internationale site te vinden? Eigenlijk vooral omdat ik dacht meer succes te zullen hebben wanneer ik in het Engels zou gaan schrijven. Vreemd, aangezien ik wel beter weet.

Succes ga je niet behalen wanneer je afwijkt van je passie, alleen maar om succes te behalen. Dat heb ik namelijk al vaker geprobeerd. Schrijvend in het Engels kan je een breder publiek bereiken, dat is waar. Maar is dat mijn doel wanneer ik aan het schrijven ben? Hoe erg ik de lezers van mijn teksten ook waardeer, is het niet perse mijn doel om een breder publiek te bereiken. Het is een leuke bijkomstigheid, maar meer ook niet. Als niemand mijn teksten meer zou lezen, zou ik namelijk ook nog steeds schrijven. Dat is wat een passie is.

Maar waarom ben ik dan begonnen met het schrijven in het Engels? Ik denk dat dit vooral te maken heeft met dat ik heel erg geïnteresseerd ben geraakt in personal branding. Personal branding heeft alles te maken met jezelf als merk te zien, en weten wat je uniek maakt en waarmee je je kunt onderscheiden van anderen. Voor veel mensen heeft het ook te maken met het volgen van je passie, en jouw kennis van die passie te delen met anderen. Hoe doe je dat? Door te schrijven, video’s te maken, fotograferen, of misschien zelfs wel door een podcast te maken. Het is hierbij belangrijk dat je jezelf kent, zodat je weet op welke manier jij je passie met de wereld gaat delen. Voor mij werd het uiteraard schrijven.

Maar in plaats van hetgeen te ontwikkelen wat ik al had (Nederlands schrijven), wilde ik iets dat de weg naar succes misschien wel eens sneller vrij zou kunnen maken (Engels schrijven). Het ging niet meer om het schrijven, het ging allemaal om het hebben van succes. Als je iets alleen gaat doen voor het hebben van succes, is de kans groot dat je niet succesvol zult zijn. En bovenal, ga je het ook niet lang volhouden. Dat is iets wat ik nu begin te merken. Hoewel ik tevreden ben met hetgeen wat ik op mijn Engelse site heb geschreven, word ik toch weer meer naar deze site toegetrokken.

Hoewel ik nu dus vooral word gedreven door het plezier hebben in schrijven, is het nog steeds mijn bedoeling om mijn personal brand te ontwikkelen. De beste manier om dit te doen, is door te werken aan je passie. Dat houdt in dat ik echt weer meer in het Nederlands moet gaan schrijven, dat kan ik veel beter dan schrijven in het Engels. Ik stop echter niet met de internationale site, natuurlijk niet. Het zal alleen meer een site gaan worden, waar ik mijn verhaal over het bouwen van een personal brand ga delen. Waarschijnlijk zal ik dit wekelijks gaan doen.

Dan heb ik ook nog mijn gaming website (www.thegamingnomad.com), en aangezien ik heb uitgezocht dat gamen mijn grootste passie is, zal ik gigantisch veel aan die site blijven werken. Daarbij ben ik ook van plan een schrijfgids te gaan schrijven, waarvan ik het eerste deel eigenlijk al heb gedeeld op deze site. Het gaat echter wel een andere naam krijgen, maar daarover later meer. Wat ik de laatste paar weken wel heb gemerkt, is dat het bouwen/ontwikkelen van een personal brand veel moeilijker is dan dat ik eerst dacht. Maar je kan beter iets doen met vallen en opstaan, dan dat je helemaal niets doet.

Kevin Voetelink Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie