De reggae-muziek komt me tegemoet zodra ik Wilson’s Barbershop binnenstap. Het is ruim twee maanden (misschien zelfs wel drie) geleden dat ik hier voor het laatst ben geweest. Lloyd Wilson is nog bezig met het knippen van de klant voor mij, maar komt me desondanks weer welkom heten. Het loopt een beetje uit, maar dat vind ik geen probleem. Nu ben ik daar sowieso niet de moeilijkste in, maar het komt ook wel door de sfeer die Lloyd in zijn barbershop heeft weten te creëren. Lekker een kopje koffie drinken, terwijl ik luister naar de reggae-muziek. Dat maakt het wachten al heel wat relaxter. Terwijl ik nog zit te wachten, bedenk ik me dat het echt voelt als thuiskomen nu ik hier na zo’n lange tijd weer ben.

Sinds ik me in november 2019 voor het eerst door Lloyd heb laten knippen, laat ik mijn haar elke maand weer bijwerken. Het moment dat de regering besloot dat kapperszaken dicht moesten, kwam voor mij niet op het goede moment. Anderhalve week later zou het namelijk echt weer nodig zijn dat mijn haar werd geknipt. Er zijn natuurlijk wel wat ergere dingen dan niet naar de barbier kunnen, maar het hoorde bij mijn maandelijkse routine. Bovenal heb ik er ook echt een hekel aan wanneer mijn haar te lang wordt, omdat het op dat moment gaat krullen, en dat ziet er bij mij niet uit. Noem het maar ijdelheid.

Maar goed, toen ik gisteren mijn afspraak bevestigde voor vandaag, vroeg ik me wel af wat er anders zou zijn. Kapperszaken en barbershops moesten namelijk genoeg maatregelen nemen om op 11 mei weer open te mogen. Zouden die maatregelen invloed hebben op de relaxte sfeer die er altijd in Wilson’s Barbershop hangt? Totaal niet. Natuurlijk dragen de barbiers een mondkapje, hebben ze handschoenen aan, en staat er desinfecterende handgel op de tafel, maar die geweldige relaxte sfeer hangt er nog steeds. Dat merkte ik bij binnenkomst al, en nog meer toen ik aan de beurt was om mijn haar te laten knippen.

Normaal gesproken laat ik mijn haar precies hetzelfde knippen. De zijkanten worden opgeschoren, terwijl er van de bovenkant zeker de helft wordt weggeknipt. Dit keer wilde ik de zijkanten echter net even wat korter hebben. Dat was geen probleem, ook nu niet. Tijdens het knippen merkte ik al meteen dat er eigenlijk niets was veranderd. Gewoon nog gezellig praten over van alles en nog wat, zoals vanouds dus. Natuurlijk zullen er achter de schermen de nodige maatregelen zijn genomen om weer open te kunnen, maar daar merk je als klant weinig van wanneer je Wilson’s Barbershop binnenloopt.

Ik ben blij dat ik mijn haar hier weer kon laten knippen, en volgende maand ben ik dus zeker ook weer terug.