Ik ben er van overtuigd dat het schrijven voor een bepaalde doelgroep het schrijven makkelijker maakt. Je beperkt je op dat moment namelijk tot een bepaald aantal onderwerpen waar je over kan schrijven. Wanneer ik blogs schrijf, schrijf ik niet voor een bepaalde doelgroep. Ik schrijf gewoon waarover ik op dat moment wil schrijven. Dat geeft vaak veel vrijheid, omdat ik overal over kan schrijven. Het kan echter ook keuzestress opleveren. Al die verschillende onderwerpen komen dan voorbij, maar ik kan geen keuze maken. Op dat moment vraag ik me dan vaak af of het niet beter is om voor een bepaalde doelgroep te gaan schrijven.

Het is een vraag die ik, sinds ik blog, eens in de zoveel tijd weer moet beantwoorden. Zou het niet veel makkelijker zijn als ik een niche zou kiezen, en zou schrijven voor een specifieke doelgroep? Dan weet ik tenminste altijd in welke hoek ik moet zoeken voor inspiratie. Het maakt het marketen van mijn blogs ook veel makkelijker, aangezien ik de promotie kan richten op een specifieke doelgroep. Waarschijnlijk zal ik dan ook veel minder last hebben van writer’s blocks. Het lijkt alsof er alleen maar voordelen zijn, en dat ik eigenlijk gek ben dat ik nog geen specifieke doelgroep heb gekozen.

Dat heb ik echter wel al heel vaak geprobeerd. In eerste instantie gaat het dan ook zo makkelijk als ik hierboven heb geschreven. Daarna begin ik verveeld te raken, en zou ik wel weer eens over iets anders willen schrijven. Vaak resulteert dit bij mij in dat ik mijn volledige site verwijder en opnieuw begin met een blanco site. Is dat niet zonde? Dan heb ik zoveel tijd besteed aan het schrijven van blogs, en dan verwijder ik ze allemaal.

Dat vind ik ook, en daarom wil ik het nu eigenlijk doen met wat ik heb. In een ideale wereld zou ik elke dag bloggen. Nu mag ik echter al blij zijn wanneer ik er eens in de twee weken een blog publiceer. Ik weet echt niet waarom ik de laatste tijd zo weinig inspiratie heb, en dus vraag ik weer af of ik voor een bepaalde doelgroep zou moeten schrijven. Ik heb dat vaker gedaan, en het maakt het zeker een stuk makkelijker om nieuwe onderwerpen te vinden om over te schrijven, maar ik raakte in het verleden wel snel verveeld. Dat moet ik zien te voorkomen.

Wat ik wel zeker weet, is dat ik veel meer zou willen bloggen. En dat is goed. Als dat niet het geval zou zijn, dan kan ik net zo goed helemaal stoppen met de site. Die tijd is gelukkig nog niet aangebroken. Ik ga proberen om de komende tijd veel meer te schrijven, en ook veel actiever te zijn op de site. Hopelijk volgt de inspiratie mij dan vanzelf.