Nog meer Bookstore Day boeken?!

Reading Time: 3 minutes

Zo nu en dan schrijf ik wel eens een tekst, waarna er iets gebeurt dat goed thuis zou horen in die tekst, maar wat dan te veel is om als een simpele update toe te voegen. Zo ook met mijn vorige tekst. Ik was vandaag echt niet meer van plan om nog meer boeken te kopen, maar toen ik op de site van Atheneum Boekhandel zag dat ze nog wat leuke Bookstore Day aanbiedingen hadden liggen, besloot ik om maar weer een fietsritje te gaan maken. Het resultaat? Drie boeken. Dit keer geen exclusieve uitgaven, maar wel mooie aanbiedingen die het verdienen om over geschreven te worden.

Not Dead Yet van Phil Collins

Not Dead Yet

Phil Collins hoort zeker bij mijn top-5 van favoriete zangers, en hoewel ik zou zeggen dat Michael Jackson op 1 staat, luister ik toch meer naar Collins. Ik heb wel vaker naar zijn biografie gekeken, maar heb hem om de een of andere reden nooit aangeschaft. Misschien was ik een beetje biografie-moe. Er worden steeds meer biografieën uitgegeven, en de meesten wil ik niet echt goed noemen. Toch lees ik erg goede dingen over de biografie van Phil Collins, en aangezien deze vandaag nog een beetje goedkoper was, heb ik de stap toch gezet en het boek gekocht.

Not Dead Yet kost tijdens Bookstore Day €10,- in plaats van €12.50,-

Turks Fruit, een beeldroman van Jan Wolkers & Dick Matena

Turks Fruit beeldroman

Eigenlijk is het wel een schande dat het zolang heeft geduurd, totdat een klassieker als Turks Fruit in mijn “bibliotheek” is komen te staan. Maar beter laat dan nooit. Zoals je op de afbeelding kunt zien, is de editie die ik heb gekocht net wat anders dan normaal. In dit boek is de klassieker van Jan Wolkers namelijk in beeld gebracht door meestertekenaar Dick Matena, en deze tekenstijl passen naar mijn mening echt precies bij de stijl van het verhaal. Ik zag het boek toevallig liggen, en voor deze prijs kon ik het echt niet in de boekwinkel laten liggen. Het heeft dus even geduurd, maar ik heb nu een exemplaar van Turks Fruit in mijn boekenkast staan.

Turks Fruit, een beeldroman kost tijdens Bookstore Day €10,- in plaats van €24.99,- en heeft een oplage van 500 exemplaren.

In het buitengebied van Adriaan van Dis

In het buitengebied

Ook dit boek zag ik toevallig in de winkel liggen, en net als wat ik bij veel boeken heb gedaan, heb ik de samenvatting op de achterkant van het boek gelezen. Ik was meteen verkocht. Een schrijver is gaan wonen in een afgelegen vallei. In de complete stilte van die vallei, worstelt hij met zijn depressie en wordt hij geconfronteerd met zijn angsten en obsessies. Ik heb nog nooit iets van Adriaan van Dis gelezen, maar kan niet wachten om aan dit boek te beginnen.

In het buitengebied kost tijdens Bookstore Day €9.95,- in plaats van €18.99,- en heeft een oplage van 750 exemplaren.


Dit was dus mijn tweede Bookstore Day aanwinsten tekst, en bij deze beloof ik om nu niet nog meer boeken te halen. Dit zal ook heel erg moeilijk zijn, aangezien de boekhandels om 17.00 gaan sluiten. Ik ben wel blij dat ik deze boeken nog heb weten binnen te halen, en heb weer genoeg te lezen. Al moet ik zeggen dat ik er ook nog genoeg in mijn boekenkast staat. Er is voor mij dus weer een tijd aangebroken van keuzes maken.

Kevin Voetelink Geschreven door:

4 Comments

 1. 15 april 2018
  Reply

  Ik heb nog teveel ongelezen boeken liggen.

  Zonnige groet,

  • Kevin Voetelink
   15 april 2018
   Reply

   Ik had mezelf ook echt voorgenomen om even geen boeken meer te kopen, maar ik vind dat het tijdens Bookstore Day wel mag. Had alleen niet verwacht dat ik in totaal zeven boeken zou halen.

    • Kevin Voetelink
     15 april 2018
     Reply

     Bedankt!

Geef een reactie