Puur op het schrijven gericht.

Reading Time: 2 minutes

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik iets geschreven heb, en ik ik heb zelfs een hele tijd gedacht dat ik nooit meer iets zou gaan schrijven. Toch ben ik weer terug, en dat komt vooral door een afbeelding die ik op Pinterest tegenkwam. Deze gaf mij weer inspiratie, zorgde ervoor dat ik weer zin kreeg om te schrijven, en bovenal waar ik me met deze site op wil gaan richten.

Sinds ik mijn eerste boeken over het onderwerp had gelezen, ben ik altijd geïnteresseerd gebleven in zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Ik lees veel boeken die mij kunnen helpen ontwikkelen, kijk naar YouTube video’s, en luister zo nu en dan eens naar podcasts. Alles om ervoor te zorgen dat ik mezelf blijf ontwikkelen. Ik heb er echter te weinig over nagedacht om deze site als hulpmiddel te gebruiken voor die ontwikkeling. Dat gaat nu dus veranderen.

In het verleden wilde ik altijd veel te veel met deze site. Ik wilde onderzoeken uitvoeren, verhalen schrijven, schrijven over videogames, en ga zo maar door. Nu ik hier zo op terugkijk, is het niet zo verrassend dat ik nooit gemotiveerd bleef om teksten te blijven schrijven. Het was allemaal gewoon te chaotisch, te druk, een rommeltje. Dat chaotisch en drukke is niet zo heel erg moeilijk te elimineren. Je verwijdert de hele site, installeert hem opnieuw, je neemt een rustig thema, en je zorgt dat je niet weer te veel afwijkt van de ingeslagen weg. Vanaf dat moment is deze site puur gericht op het schrijven en op het ontwikkelen van mijzelf. Dat heb ik dan ook gedaan, en zie hier het resultaat.

Maar hoe kan je dan blijven schrijven over zelfontwikkeling en persoonlijke groei? Op een gegeven moment raken de onderwerpen toch op? Buiten dat ik dat niet geloof, er zal altijd over iets te schrijven zijn wat met het ontwikkelen van jezelf te maken heeft, denk ik dat door er een persoonlijk tintje aan te geven, het makkelijk zal zijn om te blijven schrijven.

Zoals ik al had gezegd, kreeg ik de inspiratie voor deze nieuwe versie van mijn site van een afbeelding die ik op Pinterest had gezien. 30 questions for self discovery stond er aan de bovenkant van de afbeelding, met daaronder dus dertig vragen die je jezelf kan vragen, om jezelf beter te leren kennen. Zelfontwikkeling begint bij jezelf, en daarom is het dus ook van groot belang dat je weet wie je bent, wat je aan jezelf wilt verbeteren, en hoe je je voelt. Deze dertig vragen zal ik de komende tijd gaan beantwoorden in afzonderlijke artikelen, en ik zal dit gaan afwisselen met andere onderwerpen die ik over zelfontwikkeling, zelfkennis en persoonlijke groei zal vinden.

Het zal weer aardig wat werk zijn om weer helemaal opnieuw te beginnen met deze site, maar nu ik weet welke weg ik wil inslaan, ben ik er zeker van dat alles goed zal komen, en dat de site binnen de kortste keren volstaat met nieuwe teksten.

Kevin Voetelink Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie