Morning Sky
Blog

Soms is het genoeg om gewoon op te komen dagen

Vandaag is een beetje een baaldag denk ik. Ik had vanmiddag al een blog, misschien zelfs meerdere blogs, kunnen schrijven. Dat heb ik niet gedaan. De zin is er gewoon niet. Maar aangezien ik het belangrijk vind om me toch aan mijn blogschema te houden, wil ik vanavond wel gewoon op komen dagen en een blog schrijven. Dus daar ben ik nu mee bezig. Het is een drempeltje waar ik even overheen moet stappen. Net vroeg ik me toevallig af: Moet ik echt altijd zin hebben om te bloggen? Verloochen ik mijn hobby, mijn favoriete bezigheid, niet wanneer ik een dag geen zin heb om me ermee bezig te houden? In mijn hoofd is er telkens dat stemmetje dat ‘ja‘ zegt, maar als ik er wat beter over nadenk, dan vind ik dat onzin. Het is bijna onmogelijk om ergens 24 uur per dag zin in te hebben. In dat geval is het misschien genoeg om gewoon op te komen dagen.

Ik heb trouwens wel onderwerpen waar ik over zou kunnen schrijven. Ik had er zelfs al drie klaarliggen voor vanavond. Soms loopt de dag echter niet helemaal zoals verwacht, dus kan het plan wel eens veranderen. Ik merk dat ik veel aan het piekeren ben, sinds het eind van de middag eigenlijk, en echt over van alles en nog wat. De zin om te bloggen is dus misschien wel, maar mijn hoofd staat er niet naar. Net dacht ik er nog even over na om vandaag dan maar over te slaan. Wat maakt het nou uit als ik één dag geen blog schrijf? Voor jullie misschien helemaal niets, maar voor mezelf maakt het erg veel uit. Ik heb namelijk de belofte gemaakt om op maandag, woensdag en vrijdag een blog te schrijven. Belofte maakt schuld, dus kom ik mijn belofte ook na. Wat ik wel merk nu, is dat het schrijven me veel moeite kost. Mijn gedachten gaan teveel alle kanten op, waardoor het moeilijk is om me op deze blog te concentreren.

… … …

De laatste tijd houd ik me weer steeds meer bezig met moeilijke levensvragen. Wat wil ik bereiken? Wat is mijn hoofddoel voor de komende jaren? Leef ik mijn leven zoals ik het zou willen leven? Wat ga ik eten vanavond? Dat soort vragen. Vragen die veel energie vragen en veel tijd in beslag nemen. Nu ik dat zo lees, moet ik toegeven dat het weleens goede onderwerpen voor blogs zouden kunnen zijn. Behalve die laatste dan. Maar zonder gekheid, waar het vooral op neerkomt is dat ik voor mezelf wil bepalen of ik op de juiste weg ben, of dat ik misschien moet afslaan naar een andere weg. Bij het nadenken daarover, passeren natuurlijk heel veel onderwerpen de revue. Mijn concentratie is dan te lang op die onderwerpen gericht, terwijl ik het misschien beter zou kunnen gebruiken voor het schrijven van één of meerdere blogs.

Daarom wil ik ook echt eens vooruit gaan schrijven. Ik wil gewoon een dag uitkiezen, en op die dag meerdere blogs tegelijk schrijven, zodat ik altijd een blog heb om online te gooien. Misschien dat ik daar in het weekend eens mee ga beginnen. Dan pak ik gewoon alle ideeën van mijn brainstormsessies erbij, en ga ik schrijven. Makkelijk toch?

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: