Blog

Staat mijn dagplanning te vol?

Wat is dat toch met die maandag? Vorige week had ik ook al zoveel moeite met het schrijven van een blog. Misschien moet ik het bloggen maar op andere dagen inplannen. Of zit daar nou juist het probleem? Sinds een paar weken maak ik elke avond een dagplanning voor de volgende dag. Daar zette ik echter niet alles in waar ik tijd aan zou willen besteden. Dat besloot ik gisteravond even anders te gaan doen. Het resultaat was een uitgebreidere dagplanning, waar ook meerdere activiteiten op staan. Voordat ik aan deze tekst begon te schrijven, had ik al geprobeerd om een blog te schrijven. Het lukte niet, en dat terwijl ik laatste tijd zoveel zin heb om te bloggen. Er kwamen gewoon geen woorden uit mijn handen, en ik besloot maar even pauze te nemen. Net zat ik even naar mijn planning te kijken, en vroeg me af of ik misschien teveel had ingepland. Aangezien ik er meer dan genoeg tijd voor heb, zou je zeggen van niet. Maar zo voelde het wel even.

Misschien ben ik op een bepaald punt aangekomen waar ik even doorheen moet. Die paar dingen die ik in mijn eerdere planningen opschreef, vond ik namelijk niet genoeg meer. Ik wilde weer stappen gaan zetten. Het probleem wat dat echter met zich meebrengt voor het schrijven van blogs, is dat ik weleens onderschat hoeveel tijd ik daaraan zou willen besteden. Zoals ik al eerder heb geschreven, wil ik uitgebreider gaan bloggen. Ik wil beginnen met een paar blogseries, en wil blogs schrijven waar ik meer onderzoek voor moet doen. Daar gaat tijd inzitten, en ik denk dat ik de hoeveelheid tijd een beetje onderschat heb. In het schrijven van een blog, waar ik ook echt veel moet lezen en onderzoeken, kan weleens heel wat meer tijd inzitten dan dat uurtje wat ik er ’s avonds meestal voor gebruik. Als ik de dag echter helemaal vol plan met andere activiteiten, wordt het moeilijk om tijd vrij te maken voor het bloggen.

Ga ik dan vanaf nu weer minder inplannen? Dat is niet wat ik wil, maar misschien moet ik wel gaan kijken naar hoe ik alles anders kan inplannen. Het maken van een planning moet me namelijk meer routine, maar ook rust, geven. Vandaag heeft het me vooral stress opgeleverd. Zelfs op het moment van schrijven, kom ik nog niet tot rust. Het lukt namelijk weer niet echt om een blog te schrijven. Natuurlijk heb ik nu al aardig wat woorden getypt, sowieso meer dan mijn eerdere poging van vanavond, maar het kost zoveel moeite. Dat ik energie in het schrijven van blogs moet steken, daar heb ik geen probleem mee. Waar ik wel een probleem mee heb, is wanneer het me moeite kost om dit soort blogs te schrijven. Dit soort blogs horen me nu geen moeite meer te kosten. Dus dan komt de frustratie weer naar boven, waardoor ik dus net even een pauze moest houden.

Het is wel makkelijk om mijn dagplanning de schuld te geven, maar het heeft ook een beetje te maken met mezelf een schop onder m’n reet geven. Ik heb meer dan genoeg tijd gehad om aan een mooie blog te werken, maar ik koos ervoor om tv te kijken. Dan kan een planning nog zo leeg zijn, maar als je er zelf niet mee aan de slag gaat, dan maakt het niks uit hoe vol of leeg een planning staat. Dus ja, het is ook een beetje een motivatie dingetje. Dat is hetzelfde als dat het me de laatste tijd niet meer wil lukken om op tijd m’n bed uit te komen. Ik blijf liever nog een uurtje liggen, waarna ik weer geïrriteerd ben dat ik dat heb gedaan. Misschien ligt het er dus niet aan met dat ik mijn dag volgepland heb, maar vooral dat het me vanaf het begin al niet lukt om me aan m’n planning te houden. Daar moet ik maar eens aan gaan werken.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: