Blog

Stoppen met social media

Ik ben al eerder een tijd gestopt met social media. Dat was een test om te zien of ik het kon. Het begon met een week, maar uiteindelijk heb ik het bijna drie maanden volgehouden. Het grappige is dat het binnen no-time went dat social media geen onderdeel van het leven meer is. Toch vreemd, aangezien veel mensen er dagelijks zoveel tijd aan besteden. Mij laat het zien dat social media er dus eigenlijk niet toe doet. Maar waarom wil ik op dit moment dan weer stoppen met social media? Het zaadje werd geplant door iemand, waarvan ik dacht dat hij social media nooit de rug toe zou kunnen keren, maar sinds vandaag heb ik ook een andere reden. Die reden reden is van groot belang voor deze site.

Vorige week schreef ik namelijk een blog waarin ik schreef dat ik weer meer blogs wilde gaan schrijven. Hoewel het ok is om één blog per week te schrijven, had ik er meer voor ogen. Ik wist ook genoeg om over te schrijven, maar uiteindelijk hield ik me niet bezig met schrijven. Waar ik vooral aandacht aan besteedde, was of bepaalde blogs wel bij mijn site passen en hoe ik ze ga promoten op social media. Ik was dus eigenlijk alleen maar bezig met de marketing/promotie, en dat terwijl ik nog niks geschreven had. Als ik me alleen maar bezighoud met de randzaken van bloggen, in plaats van het schrijven van een blog, wordt het opeens ook heel wat minder leuk om te bloggen.

Een groot onderdeel van die promotie is het delen van mijn blogs op Facebook. Het grootste deel van mijn lezers heeft geklikt op een link naar de blog, die ik heb gedeeld op Facebook. Natuurlijk vind ik het leuk wanneer mijn blogs gelezen worden, maar Facebook zelf boeit me echt helemaal niets, al heel lang niet meer. Waarom zou ik dan zoveel tijd besteden aan het social media platform? Al die tijd die ik besteedt aan het promoten van mijn blogs op social media, kan ik beter gebruiken voor het schrijven van blogs. Het heeft me een zetje gegeven om weer eens te gaan stoppen met het gebruiken social media. Ik schrijf liever blogs dan dat ik door social media feeds heen scroll.

Natuurlijk hebben de meest gebruikelijke redenen ook wel te maken met mijn stop. Laten we eerlijk zijn: Wat voor nut heeft het meeste wat we zien op social media? En worden we er echt vrolijk van? Ik tenminste niet, en ik heb er ook echt zin in om mijn tijd aan leukere dingen te besteden, zoals het schrijven van blogs natuurlijk, maar ook aan sporten en gamen. Misschien ga ik ook wel weer wat meer lezen. Wat ik vooral van die stop verwacht, is dat het schrijven van blogs veel makkelijker zal gaan. Ik hoef me alleen maar bezig te houden met bloggen, aangezien ik het promoten via social media heb geblokkeerd voor mezelf. Dit zal (voorlopig) dan ook de laatste blog zijn die ik op Facebook deel.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *