Tweeënhalve week geleden schreef ik mijn laatste blog voor deze site. Sindsdien vond ik het erg moeilijk om nieuwe teksten te schrijven. Ik wilde wel schrijven, maar het lukte niet. Als dat een paar dagen het geval is, dan valt het nog te overzien. Toen ik echter na een week nog steeds geen nieuwe blog had geschreven, begon het me echter te frustreren. Daarna bleef ik nog ongeveer een week toegeven aan de frustraties. Afgelopen weekend begon ik na te denken over een oplossing, en het bleek dat het best wel een rigoureuze oplossing zou zijn. Alle blogs zouden worden verwijderd van de site.

Dit kunstje heb ik weleens vaker gedaan, maar het liefst had ik het dit keer niet gedaan. Het is namelijk best wel zonde om alles wat je geschreven hebt te verwijderen. Ik kon alleen geen andere oplossing verzinnen, waar ik mee tevreden zou zijn, en wat geen rommeltje van de site zou maken. Na nog even wat langer nadenken, heb ik gisteren alle blogs verwijderd. Ik heb alleen wel voor mezelf nog even een back-up gemaakt. Want hoewel deze teksten niet echt een plaats zullen hebben op de site die ik voor ogen heb, kunnen ze wel dienen als inspiratiebronnen.

Toen ik opnieuw begon met deze site was het de bedoeling dat het een persoonlijke site zou worden, met blogs die persoonlijk zijn (in de breedste zin van het woord). Blogs waarin ik mijn mening verkondig, blogs over het leven, en soms een recensie of een verhaal. Toch ging ik weer de hoek in waar je naar mijn mening niet heel veel creativiteit voor nodig hebt. Het is zo nu en dan best leuk om informatieve blogs te schrijven (hulpgidsen e.d.), maar op een gegeven moment gaat dat me vervelen, en dan vooral omdat ik ze zo makkelijk vind om te schrijven, en er weinig persoonlijks aan is.

Ik ben ooit begonnen met het schrijven van persoonlijke blogs, alweer bijna 10 jaar geleden, en dat zorgde ervoor dat ik het bloggen steeds leuker begon te vinden. Om heel eerlijk te zijn, heb ik dat plezier al een aantal jaar niet meer kunnen vinden in het bloggen. Ik heb het altijd erg leuk gevonden om aan mijn sites te werken, maar ik verloor al heel snel het plezier in het schrijven van blogs. Dat plezier wil ik weer terugvinden. Dus was het noodzakelijk om de hele site om te gooien. Soms moet je even helemaal opnieuw beginnen om een stap vooruit te kunnen zetten.

En opruimen kan best goed voelen. Toen ik de site namelijk een compleet nieuw uiterlijk gaf, zat ik nog met veel blogs (uit de periode voor het nieuwe uiterlijk) die niet geoptimaliseerd waren voor de vernieuwde site. Natuurlijk was het een idee geweest om ze te optimaliseren, maar dan moet je daar wel zin in hebben. Dat had ik niet. Nu begin ik echter weer met een schone lei. Alle blogs zullen dezelfde layout hebben, met geoptimaliseerde afbeeldingen. Dat is ook meteen het voornaamste wat jij zult merken aan de site. Nou ja, en je zult natuurlijk een andere soort blogs te lezen krijgen.