Blog

Toch een beetje social media?

Soms neem ik een rigoureus besluit, zoals bijvoorbeeld het volledig stoppen met social media. Het gebeurt dan nog wel eens een keer dat ik moet terugkomen op zo’n besluit. Ik bedacht me dat ik het toch wel leuk vind als mijn blogs gelezen worden. Dan moet ik ook eerlijk zijn: de meeste van mijn lezers komen via Facebook terecht op mijn site. Wanneer ik Facebook dus helemaal af zal zweren, moet ik er ook niet raar van opkijken wanneer ik minder lezers naar deze site toe kan trekken. Daarom heb ik toch maar besloten om niet helemaal te gaan stoppen met Facebook. Ik zal mijn blogs dus gewoon blijven delen op mijn Facebook-pagina en eens in de week zal ik de updates op deze pagina checken. Ik kom dus enigszins terug op mijn besluit.

Enigszins, omdat ik er echt geen behoefte aan heb om social media weer veel te gaan gebruiken. Negen dagen geleden stopte ik met het gebruiken van social media, en ik heb er geen enkele dag moeite mee gehad. De eerste keer toen ik een social media detox deed, was dat de eerste week wel anders. Ik had alle apps van mijn telefoon afgehaald en zag wat voor automatisme het gebruiken van de social media apps eigenlijk is. Hoewel ze namelijk niet meer op mijn telefoon stond, en ik dat wist, wilde ik ze automatisch toch openen voor weer een scrollronde, en dan merk je dat de apps er niet meer zijn. Dit keer heb ik dat probleem echter helemaal niet. Er is geen social media en dat vind ik helemaal ok.

Het is misschien ook de reden geweest waarom ik eerst een beetje huiverig was om mijn blogs weer op social media te delen. Wat als ik daardoor toch weer meer gebruik ga maken van Facebook? Het is niet zo dat ik helemaal tegen het gebruik van Facebook ben, totaal niet zelfs, maar het niet gebruiken van social media geeft zoveel rust aan mijn hoofd. Buiten dat kan ik de tijd, die ik aan social media besteedde, nu gebruiken voor dingen die ik veel leuker vind om te doen. Ik wil dus niet meer terug naar het intensief gebruiken van Facebook. Maar ik denk dat ik dat kan beperken, als ik maar duidelijk ben (tegen mezelf) over wat ik op social media wil doen en hoeveel tijd ik eraan wil besteden. Voor nu is dat alleen het delen van mijn blogs, en het eens per week checken van mijn pagina’s. That’s it. Nu nog verzinnen waar ik over wil gaan schrijven…

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *