Het is lang geleden dat ik een blog heb geschreven. Om precies te zijn, schreef ik mijn laatste blog op 29 juli 2021, een dag nadat ik het huurcontract van mijn woning had ondertekend. Sindsdien heb ik het aardig druk gehad, uiteraard met verhuizen, maar ook met mijn werk. Wanneer je dan een drukke dag achter de boeg hebt, is het vaak lekkerder om daarna voor makkelijk vermaak te kiezen. Voor het schrijven van een blog moet je toch een beetje werken, en daar heb ik na een dag werken niet altijd zin meer in. Daarom besloot ik in deze drukke periode het bloggen even op een wat lager pitje te zetten. De bedoeling was om dit maar voor een aantal weken te doen, maar nu zijn we al bijna anderhalve maand verder. Ik bleef het maar uitstellen om een nieuwe blog te schrijven, waardoor het er heel erg op begon te lijken dat van dat eeuwige uitstellen afstel zou gaan komen.

Vandaag ben ik echter toch begonnen met het schrijven van deze blog. Het is al wel bijna het einde van de dag, op het moment van schrijven is het 22:41, maar ik ben weer begonnen. Beginnen met schrijven was het grootste obstakel op de weg. Hoe langer ik het schrijven maar bleef uitstellen, des te groter het obstakel werd. Misschien was het obstakel uiteindelijk zo groot geworden dat ik deze site zou vergeten, totdat ik van mijn webhost het mailtje zou krijgen dat het weer tijd wordt om mijn hosting en domeinnaam te verlengen. Zo ver had ik het waarschijnlijk niet laten komen, aangezien ik er altijd wel over nadacht om weer te gaan bloggen, maar als ik maar zou blijven uitstellen om te beginnen met het schrijven van een blog, zou het moment wel aan gaan breken dat ik helemaal niet meer zou gaan beginnen. Van uitstel zou afstel komen.

Waarom ben ik dan nu opeens wel weer begonnen met het schrijven van een blog? Omdat het een rustige avond is. Ik heb vanavond een beetje (veel) gegamed, heb op Amazon Prime naar American Gods gekeken, dus paste het goed in het rijtje om ook even een blog te gaan schrijven. Denk ik tenminste. Eigenlijk had ik nu pas weer echt zin om een blog te schrijven, zonder daar een echt goede reden voor te hebben, al vind ik zin hebben zelf een uitstekende reden om weer te beginnen met bloggen.

Ik wil ook echt weer meer blogs gaan schrijven. Net zat ik alleen na te denken over waarover ik weer zou willen schrijven, en moest mezelf een antwoord schuldig blijven. Ik weet het even niet. Niet weten waarover ik moet gaan schrijven heeft me echter nog nooit tegengehouden, dus uiteindelijk komt dat wel weer goed. Gelukkig is er van uitstel geen afstel gekomen, en denk ik tenminste weer na over het schrijven van blogs. Ik hoop dat het niet weer anderhalve maand duurt, totdat de volgende blog verschijnt, maar ik denk dat de volgende blog dit keer heel wat sneller zal verschijnen.