Veel te veel nieuwe ideeën

Nu ik weer veel meer aan het schrijven ben, en ik denk dat het ook wel te maken heeft met dat ik weer meer lees, merk ik dat ik weer heel wat sneller ideeën krijg. Blogs worden sneller geschreven en ik heb heel veel inspiratie voor nieuwe projecten. Dat brengt echter ook wel een nadeel met zich mee: met welk idee moet ik aan de slag gaan, en welk idee moet ik even links laten liggen? Het is moeilijk om daar een keuze in te maken. Zodra een idee namelijk net vers van de pers is, lijkt het altijd het meest geweldige idee. Ik vind het dan heel moeilijk om er niet meteen mee aan de slag te gaan. Wat ik echter ook weet, is dat ik het overzicht kwijt kan raken wanneer ik me met teveel projecten tegelijk bezighoud. Dat was echter altijd het geval.

Niet alle inspiratie die ik krijg, heeft met deze site te maken. Er zitten ook ideeën tussen voor nieuwe sites en voor projecten die helemaal niks met het schrijven van blogs te maken hebben. Vandaag was dat de meestvoorkomende soort van inspiratie. Ik heb er ook echt over nagedacht om er meteen mee te beginnen. Misschien is het dan maar goed dat ik, nadat ik aan het begin van de middag weer thuis was, besloot om het vandaag maar even rustig aan te doen. Ik heb een boek uitgelezen, ben begonnen met een nieuw boek, en het zou zo kunnen zijn dat ik gewoon even mijn ogen heb dichtgedaan. Het was sowieso al het idee om ’s avonds te gaan bloggen, op de een of andere manier gaat het dan het best, en daarna kan ik altijd nog nadenken over al die nieuwe ideeën en plannen.

Hoewel ik erg graag met al die inspiratie aan de slag wil gaan, weet ik dat het hoogstwaarschijnlijk niet het slimste is om te doen. Laat ik me eerst maar gewoon met deze site bezighouden. Het gaat nu goed, ik schrijf veel, dus misschien is het beter om me daar eerst gewoon aan vast te houden. Of moet ik er niet teveel over nadenken en gewoon gaan doen waar ik zin in heb? Ik vind het namelijk ook gewoon erg leuk om me met nieuwe projecten bezig te houden. Eerder was zo’n nieuw project echter de reden dat ik minder ben gaan bloggen. Het erge daaraan is ook nog eens dat dat project uiteindelijk nooit van de grond is gekomen, omdat mijn prioriteiten ergens anders kwamen te liggen en ik ook minder ging gamen. Het was een site die met videogames te maken zou hebben. Maar die site is er dus nooit gekomen, en daarvoor heb ik het bloggen voor deze site opgeofferd. Niet echt slim dus.

Ik ben er dus een beetje huiverig voor om nu alweer met nieuwe projecten te beginnen. De ideeën liggen echter wel heel dicht bij wat ik nu doe, dus misschien is dat een reddingsboei, maar er gaat natuurlijk wel veel tijd zitten in het opstarten van een nieuw project. Aangezien ik overmorgen weer aan het werk ga, moet ik mijn vrije tijd wel zo optimaal mogelijk benutten, wil ik op deze manier door blijven bloggen. Als ik dan ga beginnen aan iets nieuws, dan gaat die tijd dus automatisch van mijn blogtijd af. Ik moet dus echt even gaan nadenken wat ik met al die hervonden inspiratie ga doen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: