Waar heb ik meer van nodig in mijn leven?

Reading Time: 2 minutes

De tweede vraag van 30 Questions for Self Discovery is er ook wel weer eentje: What do I need more of in my life? Waar heb ik dus meer van nodig in mijn leven? Om heel eerlijk te zijn was deze vraag helemaal niet moeilijk te beantwoorden, en kwam het antwoord meteen naar boven. Maar na wat meer nadenken, kwam ik erachter dat ik van nog iets wel wat meer van zou willen hebben. Aangezien er nergens wordt vermeld dat ik maar een ding zou mogen kiezen, heb ik dus nog een tweede iets waar ik wel wat meer van zou willen hebben.

Het eerste ligt misschien een beetje voor de hand, maar tegelijkertijd lijkt het alsof het ook alsof het een klein beetje not done is om hiervan meer te vragen: geld. Ja, ik heb het gezegd, ik zou wel wat meer geld willen hebben. Geld maakt niet gelukkig, maar het maakt heel veel dingen wel wat makkelijker. Ik heb heel veel ideeën en dromen die ik zou willen waarmaken, maar een paar daarvan kosten nou eenmaal geld. Met het geld wat er nu binnenkomt ben ik ook wel tevreden, meestal dan, maar op deze snelheid zal het nog een aardige tijd gaan duren, voordat ik een paar van mijn ideeën kan gaan uitvoeren. Daarom wil ik mezelf blijven ontwikkelen, waardoor ik ervoor kan zorgen dat ik over de kwaliteiten ga beschikken, die mij wat sneller geld gaan opleveren. Of ik win de loterij, maar die kans is natuurlijk wel erg klein.

Het tweede waar ik wel wat meer van nodig heb is doorzettingsvermogen. Hier dacht ik eigenlijk aan, toen ik de vorige blog terug las. Het is namelijk niet een gebrek aan motivatie wat ervoor zorgt dat ik niet meer aan de slag wil gaan na een dag werken. Ik denk dat het meer ligt aan het doorzettingsvermogen om door de moeheid heen te werken, het doorzettingsvermogen dat ervoor zorgt dat ik over een oneindige bron van energie kan beschikken. Gelukkig heb ik hierover nog net wat meer controle, dan dat ik heb over het binnen harken van geld. Je kan je doorzettingsvermogen/wilskracht namelijk trainen op verschillende manieren. Waarom zou ik dat dus niet doen? Ik ben al van plan om meer te gaan plannen, dat is al iets wat zou kunnen helpen, en ik ben ik ook zeker van plan om meer technieken uit te proberen die mij kunnen helpen bij het vergroten van mijn doorzettingsvermogen.

Dit zijn dus de dingen waar ik wel wat meer van zou willen hebben in mijn leven. Waarvan zou jij wel wat meer van kunnen gebruiken? Of ben je volledig tevreden met hetgeen wat je nu hebt? Laat het weten door een reactie achter te laten.

Kevin Voetelink Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie