Blog

Wanderlust: een drang om nieuwe plekken te ontdekken en ervaren

Wanderlust: een sterk verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken; de drang of noodzaak voelen om avontuur op te zoeken en nieuwe plekken te ervaren. Ik denk dat ‘een sterk verlangen‘ niet genoeg benadrukt hoe groot het verlangen om te reizen en ontdekken is. Verlangen is dan ook misschien niet het juiste woord. Wanderlust is een onderdeel van je. Het zorgt ervoor dat je ongelukkig wordt wanneer je te lang ‘vastzit‘ op één plek. Je moet blijven reizen, ontdekken en nieuwe plekken ervaren. Dat betekent niet dat je per se continu verre reizen moet maken. Het kan soms al zo simpel zijn om gewoon in de trein te stappen, om een half uur later weer uit te stappen in een plaats waar je nog nooit bent geweest. Voor mij gaat het echt om het ontdekken. En zelfs in mijn directe omgeving valt er nog genoeg te ontdekken.

Hoewel ik niet echt grote problemen heb gehad met de coronamaatregelen, het moet nou eenmaal, was ik wel een tijdje enigszins ongelukkig dat ik niet op reis kon. Dat kan nu weer wel, maar nog steeds is er te veel onzekerheid. Daardoor heb ik er een tijd geleden voor gekozen om maar even een tijdje niet op vakantie te gaan. Een bewuste keuze, maar alsnog één waarvan ik niet echt blij werd. Sinds ik in december 2018 voor het eerst solo op vakantie ben gegaan naar Gran Canaria, heb ik een enorme honger gekregen om nog veel meer plekken te ontdekken. Vandaar dat ik een maand later ook meteen naar Malta ging. Die honger wist ik eerst nog te stillen door veel door Nederland heen te reizen, maar op een gegeven moment kreeg ik weer zin om me buiten die comfort zone te begeven. Ik wilde naar een land waar ik nog nooit was geweest. Door de coronamaatregelen is het daar echter niet meer van gekomen. Maar de wanderlust blijft natuurlijk bestaan.

Hoe vaak ik er wel niet over heb nagedacht om gewoon mijn rugtas te vullen met het hoognodige, en gewoon te gaan lopen. Ik zie wel hoe ver ik kom. Dat heb ik nooit gedaan. Het is een idee dat maar in mijn hoofd blijft kleven. Maar ja, waar moet ik de tijd vandaan halen? Mijn laatste vakanties heb ik vooral gebruikt om tot rust te komen. Nou, dat heeft veel geholpen. Om heel eerlijk te zijn, denk ik ook niet dat ik genoeg vakantiedagen opbouw (of kan opbouwen) voor hetgeen dat ik wil. Ik wil me niet druk hoeven maken over dat ik terug moet. Hiervoor zou een sabbatical jaar dus veel meer geschikt zijn. Maar dan komt de vraag: Waar haal ik het geld vandaan? Er moeten ook rekeningen betaald worden. Als er geen geld binnenkomt, dan kunnen er ook geen rekeningen betaald worden. Tenzij je natuurlijk een aardig spaarpotje hebt opgebouwd. Daar moet ik misschien weer eens mee gaan beginnen. En dan nog kijken of ik echt die stap durf te zetten. Gewoon een rugtas om en het op een lopen zetten.

Ik wandel de laatste tijd veel, moet ook van de dokter, en moet zeggen dat ik daar erg van tot rust kom. Het heeft me weer eens laten zien dat er dichtbij ook genoeg valt te zien. Laatst zag ik bijvoorbeeld een erg mooie zwart-witte zwaan. Die was echter niet gediend van telefoons, want toen ik een foto wilde maken, kwam hij opeens erg dreigend naar me toe. Ik ben dus maar doorgelopen. Maar die wandelingen dichtbij hebben me wel doen beseffen dat er ook in mijn eigen buurt nog genoeg te ontdekken valt. Houden die wandelingen mijn wanderlust tevreden? De ene keer wat meer dan de andere keer. Nog steeds heb ik die honger om het compleet onbekende (voor mij) te ontdekken, maar ik kan ook erg tot rust komen van mijn wandelingen door Haarlem. Ik hoop in de nabije toekomst weer eens de compleet onbekende plekken te gaan ontdekken, maar voor nu houd ik mijn ontdekkingstochten vlak bij huis.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: