Wees niet bang om je dromen na te jagen

Niet zo heel lang geleden zag ik op YouTube een video van een presentator, volgens mij op Discovery, die verkondigde dat het najagen van je dromen geen goed idee is. Ik heb wel vaker video’s gezien, of artikelen gelezen over dat het najagen van je dromen geen goed idee is. Deze mensen spraken alleen meer over dat je je ogen open moet houden voor andere dingen, en je niet alleen moet fixeren op je dromen. Daar ben ik het helemaal mee eens. Houd je ogen open, en misschien kom je er wel achter dat je een volledig ander levensdoel hebt. Deze presentator ging er echter op een andere manier mee om, en ik vind dat dit soort mensen een groot deel van het probleem omvatten, waardoor veel mensen niet gelukkig zijn met hun leven.

Deze man is een dromendoder. Dromendoders zijn mensen die zelf hun dromen niet hebben weten te bereiken, en daarom hun negativiteit op andere mensen overbrengen, zodat zij hun dromen ook niet willen/kunnen bereiken. Op deze wereld leven veel te veel mensen die zich laten tegenhouden door de dromendoders. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Die droom is toch helemaal niet te bereiken. Ga iets doen wat je zekerheid biedt. Vind je jezelf echt wel talentvol genoeg om die droom waar te maken? Wanneer je niet sterk in je schoenen staat, zul je vanwege deze kritische vragen je droom misschien wel laten varen. Misschien word je in de toekomst ook wel een dromendoder.

Je kan je echter ook helemaal niets, of weinig, van deze kritiek aantrekken. Dit soort kritiek wordt namelijk vooral geleverd door mensen die ook ooit dromen hadden, maar ze nooit hebben bereikt, of nooit hebben gedurfd om ze achterna te jagen. Daar kunnen ze natuurlijk weinig aan doen, aangezien zij ook met die kritiek te maken hebben gehad. Die kritiek kan zwaar irritant zijn, en misschien soms zelfs pijn doen, maar het is op dat moment belangrijk dat jij sterk in je schoenen blijft staan. Weerleg die kritiek, en leef je eigen leven. Word een dromenjager. Vind je dat moeilijk? Lees hieronder dan de redenen waarom jij je dromen achterna moet jagen.

Het najagen van je dromen maakt je leven leuker.

Misschien dat het je niet meteen lukt om van je droom je werk te maken. Mij is het nog niet gelukt, maar zodra ik klaar ben met werken en weer naar mijn droom toe kan werken, voel ik me zoveel beter. Ik vind het leuk om na te denken over wat ik wil gaan schrijven, en het schrijven zelf is leuk. Wanneer ik dan het eindresultaat van mijn werk voor me zie, dan ben ik eigenlijk ook wel trots op mijzelf.

Waarom wil je in vredesnaam een baan hebben waar je ongelukkig van wordt?

Het is eigenlijk best wel vreemd dat de meeste dromen te maken hebben met de ideale baan. Aan de andere kant is ook weer niet eens zo vreemd, aangezien we een groot deel van ons leven besteden aan werken. We moeten ook steeds langer werken. Dan kan je toch beter een baan hebben waar je gelukkig van wordt, en wat misschien helemaal niet voelt als werk? Op mijn werk zie ik zo vaak van die negatieve mensen, waar veel dromendoders tussen zitten, die zo ongelukkig zijn met hetgeen wat ze doen. Ga dan iets doen waar je wel gelukkig van wordt. En voor de wat ouderen onder ons: leeftijd is geen excuus!

Je wordt er een leuker mens van.

Zoals ik al eerder heb gezegd, zit er vaak veel negativiteit in mensen die maar genoegen nemen met hetgeen dat ze wordt aangereikt. Ze hebben wel dromen, maar durven ze niet na te jagen. Het werken aan je passie(s) is leuk om te doen, zeker als je gelukkig wordt van de reis die je naar je doel aan het maken bent, en het gaat er zeker voor zorgen dat je wat positiever in het leven komt te staan. Buiten de positiviteit, zal je ook meer ervaringen en kennis rijker worden wanneer je naar je doel toewerkt, wat je weer interessanter maakt om een gesprek mee te voeren.

Het is leuk om mensen te laten zien dat ze fout zaten.

Stel je eens voor dat je hetgeen bereikt wat je wilt bereiken, en dat je dan die dromendoders weer tegen het lijf loopt. Het zal toch een geweldig gevoel geven om ze te laten zien dat ze fout zaten, toen ze beweerden dat jij je dromen nooit zou kunnen bereiken? Je hoeft het trouwens nog geen eens tegen ze te zeggen. Je zult vanzelf aan die gezichten zien, dat ze weten dat ze fout zaten.

Je leeft maar een keer.

Je hebt maar een leven. Je tijd is beperkt. Waarom zou je die tijd dan gaan besteden aan zaken die er totaal niet toe doen? Waarom zou je veertig jaar voor een bedrijf blijven werken, als je een pesthekel aan je baan hebt? Het is zonde om je tijd op die manier te besteden, dus maak die sprong en jaag je dromen na.

Kevin Voetelink Geschreven door:

één reactie

Geef een reactie