Werken of niet, ik blijf schrijven

Typewriter

Ik had verwacht dat zodra ik weer aan het werk zou zijn, ik minder zin zou hebben om te schrijven. Elke ochtend ga ik rond 8:30 weg om zo rond 19:15 weer thuis te zijn. Dat is een werkdag van bijna 11 uur. Het is daarna veel makkelijker om bijvoorbeeld series te gaan kijken. Vermaak waar je helemaal niks voor hoeft te doen. Toch is dit de derde blog die ik deze week schrijf, een aantal waar ik best wel blij mee ben. Natuurlijk was ik het liefst elke dag blijven schrijven, maar soms heb ik daar gewoon even geen zin in. Ik denk wel dat, doordat ik die laatste week van mijn vakantie zoveel heb geblogd, het nu heel veel makkelijker is om vol te houden. Zal het dan eindelijk toch weer een gewoonte worden dat ik meerdere blogs per week schrijf?

Het is makkelijker om na een werkdag te bloggen wanneer ik al een idee heb. Als ik ook nog tijd moet gaan besteden aan het vinden van een goed blogidee, wil ik nog weleens afhaken. Dat vind ik ook niet erg meer. In het verleden ging ik mezelf dan continu op de vingers tikken, omdat ik een blog had moeten schrijven. Uiteindelijk helpt dat misschien alleen maar op de korte termijn. Ik zou dan met tegenzin een blog schrijven. Het is dan alleen niet leuk, en vaak ben ik ook niet tevreden met de blog wanneer die dan af is. Alleen maar negativiteit, dat ervoor kan zorgen dat ik weer een lange tijd stop met bloggen. En dat is nou net wat ik wil voorkomen.

Hoewel ik ook heel graag met nieuwe website- en blogidee├źn wil beginnen, heb ik dat even op een laag pitje gezet. Laat me eerst gewoon maar voor deze site blijven schrijven. Daarna kijk ik wel weer verder. Het enige wat ik misschien ga doen met die nieuwe idee├źn, is alvast wat domeinnamen registreren, maar dat kost niet erg veel tijd. Het is nu vooral belangrijk dat ik weer plezier heb in het schrijven van blogs. Sinds ik op 27 augustus 2022 weer ben begonnen, ben ik ook tevreden geweest over elke blog die ik tot nu toe heb geschreven. Natuurlijk zullen er een paar beter zijn dan de anderen, dat kan ook niet anders, maar ik streef er ook niet meer naar om elke blog perfect te laten zijn. Ik gooi eruit wat ik eruit wil gooien, en als ik alles heb kunnen zeggen, ben ik tevreden.

Ik denk wel veel na over welke onderwerpen ik wil gaan aansnijden, en over nieuwe mogelijkheden voor de site. Sinds kort ben ik bijvoorbeeld ook begonnen met het delen van mijn blogs op Instagram. Het is interessant om me daarin te ontwikkelen, omdat het een heel andere manier van content vraagt dan dat Facebook of LinkedIn doen. Ik ben dus eigenlijk wel gestart met kleine nieuwe projecten, maar dat is alleen maar voor deze site. Wat betreft de onderwerpen waar ik over wil gaan bloggen, ben ik nog een beetje in dubio. Wil ik meer opinie, informatieve of persoonlijke blogs gaan schrijven? Nu doe ik een beetje van allemaal en dat lukt ook nog aardig, maar soms vraag ik me toch nog af of ik sommige blogs kan of moet willen schrijven? Daar zal ik de komende tijd wel over na blijven denken, en tot de tijd dat ik een antwoord heb, blijf ik gewoon schrijven over welk onderwerp dan ook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: