Wil ik teveel?

Reading Time: 3 minutes

Het creëren van nieuw materiaal, op welke manier dan ook, gaat weer eens niet van een leien dakje. Hoewel ik de afgelopen tijd een beetje grieperig was, publiceer ik gewoon veel te weinig. Als ik dan nog offline aan iets zou werken, maar zelfs dat doe ik niet. Het is ook niet zo dat ik niet zou weten waar ik aan zou kunnen werken. Ik heb drie sites! En toen kwam het binnen. Ik heb drie websites. Ik dacht eerst dat het een pluspunt zou zijn. Heb ik voor de ene site geen inspiratie, dan zal ik dat zeker voor een van de anderen hebben. Jammer genoeg is dat niet altijd het geval. Het voornaamste waar ik aan denk, is dat ik voor alle drie de sites moet schrijven. Doe ik dat niet, dan raken ze in de vergetelheid. Vooral zorgen dus.

Vandaag dacht ik eraan dat ik misschien wel een beetje teveel wil. Een site onderhouden is al een hele opgave, als je het goed wilt doen tenminste, laat staan het onderhouden van drie websites. Het bedrieglijke is echter dat wanneer het allemaal wel lukt, het een enorme boost geeft aan mijn energie en zelfvertrouwen. Dat euforische gevoel is erg verslavend. Het is alleen jammer dat het vaker niet dan wel lukt.

Maar wat dan? Moet ik vaarwel gaan zeggen tegen twee van de drie sites, en me gaan richten op eentje? Die gedachte is zeker bij me opgekomen. Ik zou het alleen erg zonde vinden om die sites offline te gooien. Ondanks alles zijn het namelijk erg mooie projecten, waar ik zeker nog toekomst in zie. Maar als er niets verandert en ik moeite blijf houden met het schrijven van nieuwe teksten, dan kan ik er op den duur denk ik beter helemaal met het schrijven gaan stoppen. Aangezien ik dat niet wil, moet ik dus echt gaan kiezen. Een belangrijk aspect in het maken van die keuzes, is weten wat mijn echte passie is. Die zoektocht heb ik al eens ondernomen, en daar heb ik toen over geschreven op mijn Engelse site. Die tekst kan je hier lezen.

Deze site zou ik echt nooit offline gooien, want hoezeer ik ook tevreden ben met mijn Engelse site, haalt deze het bij lange na niet bij deze site. Ook mijn gaming-website The Gaming Nomad is een project dat ik nooit zal beëindigen, aangezien gamen mijn grootste passie is. Dan is de keuze makkelijk gemaakt, en moet mijn Engelse site dus gaan wijken voor de andere twee sites. Hoewel mij dat de juiste keuze lijkt, blijf ik het toch enigszins jammer vinden dat ik die keuze moet maken. Ik vind het zo zonde om helemaal niet meer voor die site te schrijven, terwijl ik vol plezier aan dat project ben begonnen. Misschien dat ik de .com site dan ook niet offline moet gaan gooien, maar er gewoon voor moet gaan schrijven wanneer ik daar zin in heb. Geen druk.

Misschien is het ook eens handig om te gaan werken met een schema, of tenminste iets van een schema. Het hoeft niet perse een rooster zijn waar ik me aan moet houden, maar het zou slim zijn om iets van een houvast te maken, voor wanneer ik even niet meer weet wat te doen. Wat ik echter wel eens moet gaan doen, is vooruit schrijven. Het komt veel te vaak voor, dat ik na een dag werken geen zin meer heb om achter de computer te kruipen, om een tekst te schrijven. Vooruit werken dus!

Doordat ik wat keuzes heb gemaakt (ook voor mijn social media kanalen), hoop ik dat ik weer wat vaker zal gaan schrijven. Misschien dat ik zelfs wel op vaste dagen ga schrijven. Voor alles een eerste keer.

Kevin Voetelink Geschreven door:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie