Blog

Wil ik wel nieuwe websites gaan opbouwen?

Na mijn vorige blog had ik even wat om over na te denken. Dat nadenken ging vooral over het beginnen van nieuwe projecten. Nieuwe websites dus. Ik wil met die sites beginnen, omdat ik het gevoel heb dat ik niet alles op deze site kan plaatsen. Het zou mij wat extra platforms geven om teksten voor te schrijven. Maar is dat nou echt wel nodig? Ik bepaal natuurlijk helemaal zelf wat ik voor mijn site schrijf. Als het nu niet op de site lijkt te passen, kan ik er altijd voor zorgen dat het dat wel zal doen. Dan zou de vraag dus moeten zijn of ik vooral zin heb om websites te bouwen of om teksten te schrijven. Ik neig dan toch meer naar het laatste. Is het dan niet een veel beter idee om al mijn teksten gewoon voor deze site te schrijven? Het opbouwen van nieuwe websites kost namelijk heel wat meer tijd dan aanpassingen doen aan deze site. Laat ik dus voorlopig maar kijken hoe dat voor mij gaat werken.

Zo, wat zal ik nu gaan schrijven?‘ is een vraag die ervoor heeft gezorgd dat ik weer meer ben gaan nadenken over wat ik nou eigenlijk met deze site wil. En dat is heel makkelijk. Dit is gewoon een platform waarop ik mijn teksten deel. Deze site draagt mijn naam, waardoor ik er niet echt aan ontkom dat dat een persoonlijke touch aan de site geeft. Bij mij persoonlijk hoort nou eenmaal het feit dat ik veel interesses heb. In dat oogpunt is het dus niet meer dan logisch dat ik teksten, met de meest uiteenlopende onderwerpen, deel op deze site. Ik wil echter ook niet dat er te veel blogcategorieën gaan ontstaan, dus daar moet ik wel even een oplossing voor vinden. Het gaat er niet per se om wat ik leuk vind, maar om wat ik leuk vind om over te schrijven. Ik denk dat ik dan wel een paar hoofdcategorieën kan verzinnen, waarvoor ik teksten kan schrijven. Waarschijnlijk ga ik dus een paar categorieën toevoegen, maar ook verwijderen.

Nog steeds leeft bij mij ook het idee dat ik weer wat langere blogs wil gaan schrijven. Het is voor mij alleen nog steeds heel moeilijk om me weer een hele dag voor een blog in te zetten. Zo nu en dan schrijf ik nog weleens een lange blog, maar dat gebeurt nog maar sporadisch. Als je er gewend aan bent om continu maar kort je aandacht ergens bij te houden, dan is het een uitdaging om weer de hele dag, en soms wel meerdere dagen, de focus volledig op een blog te leggen. In dat opzicht is het hebben van veel interesses een vloek. Nu ben ik de laatste tijd wel weer veel bezig met een andere tijdrovende bezigheid, namelijk lezen, dus je zou zeggen dat ik die focus misschien ook weer kan overbrengen naar het schrijven van blogs. Ik ben er van overtuigd dat dit dus wel goed gaat komen.

De komende tijd ga ik dus wat kleine veranderingen doen aan de site. Ondertussen blijf ik gewoon op maandag, woensdag en vrijdag blogs schrijven. De site zal dus niet offline gaan. Dat laat mij ook wel zien dat ik nu eigenlijk helemaal geen zin heb om weer compleet nieuwe websites te gaan maken. Kleine veranderingen aan deze site zijn nu meer dan voldoende.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: