Ik wil dat deze site een eigen identiteit heeft

Ik wil dat deze site een eigen identiteit heeft

Ik wil dat deze site een eigen identiteit heeft. Dat is het belangrijkste wat uit mijn brainstormsessie over deze site is gekomen. Maar wat is een eigen identiteit precies, en hoe creëer je dat? Natuurlijk heb ik daar zo mijn ideeën over, en als je er zo over nadenkt, dan zou het eigenlijk allemaal vanzelfsprekend moeten zijn. Toch heb ik nog steeds een beetje moeite over wat ik precies wil gaan schrijven de komende tijd, vandaar dat ik wat minder schrijf dan dat ik zou willen. Daarom leek het mij een goed idee om te gaan schrijven over wat ik versta onder een site met een eigen identiteit.

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen, ik lees weinig blogs van anderen. Van de mensen die ik op WordPress volg, lees ik het merendeel wel, maar ik vind het uitermate moeilijk om interessante nieuwe blogs te vinden. Ik kijk vaak rond in een van de bloggroepen op Facebook, maar ik kom daar de laatste tijd nog maar weinig sites tegen die mij interesseren. Nu kan dat natuurlijk komen doordat de meeste van die sites beauty-blogs zijn. Maar ook sites waar weer eens een lijstje wordt gepubliceerd met de meest favoriete series op Netflix, kunnen mij niet echt pakken. Voor mij hebben veel van die sites gewoon geen eigen identiteit.

Dit zeg ik niet om schrijvers van dit soort blogs kwaad te maken, maar laten we even eerlijk zijn. Als jij drie van deze Netflix lijstjes, of drie artikelen over dezelfde lippenstift naast elkaar legt, zal het erg moeilijk gaan worden om daar een eigen identiteit in te vinden. Ze lijken voor 95% precies hetzelfde te zijn, uitzonderingen daargelaten. Toch heb ik erover nagedacht om ook meer van dit soort lijstjes (de artikelen over lippenstift laat ik over aan de professionals) te gaan maken, omdat ze namelijk wel veel worden gelezen. Op dat moment ga ik echter alleen schrijven om gelezen te worden, en zal ik het plezier in schrijven achterwege laten. Dat wil ik dus niet.

Zoals ik al zei, zijn er echt wel goede sites te vinden die veel lijstjes maken, en schrijven over een bepaald soort product. Ik denk alleen dat je bij het bloggen met hetzelfde te maken hebt, als bij Youtube en Instagram. Mensen zien dat anderen mensen er succes mee hebben, en denken even snel rijk te kunnen worden door middel van een van deze platforms. Vaak nemen ze ook de stijl van “het succesverhaal” over, en zijn ze niets meer dan een kopietje. Het is niet erg als een succesvolle blogger je inspireert, maar het lijkt me wel belangrijk dat je bij jezelf blijft, en een eigen stijl van schrijven ontwikkelt. Maar dat is mijn mening.

Er is trouwens wel een periode geweest dat ik jaloers ben geweest op dat soort blogs. Je ziet namelijk dat ze gelezen worden, terwijl ze allemaal op elkaar lijken, vaak niet te onderscheiden zijn. Als de lezers dan wegblijven bij jouw site, dan ga je je wel even achter je oren krabben. Moet ik hier wel mee doorgaan? Dat heb ik achter me weten te laten, en ben gewoon weer voor mijn plezier gaan schrijven. Lezers komen later wel (of niet). Ik ben er blij mee dat ik op mijn eigen manier schrijf, en schrijf over de onderwerpen die ik interessant vind.

Maar ik heb nu nog geen antwoord op mijn vraag. Wat voor artikelen kan ik gaan schrijven, die bij mij en de site passen? Het is waarschijnlijk een vraag die ik alleen zelf kan beantwoorden, en dat ga ik ook zeker doen. Er liggen al een aantal nieuwe ideetjes klaar, en met een beetje geluk gaan dat er nog veel meer worden.

4 gedachten over “Ik wil dat deze site een eigen identiteit heeft

  1. Leuk stuk! Peter Mabelus natuurlijk altijd blijven lezen, want dat wordt een grote! Leuk om later aan je kleinkinderen te kunnen vertellen dat hij vroeger zelfs reacties schreef op je blogs! Lol!
    Volg je hart en doe wat je leuk vindt, Kevin.
    Ciao!
    Peter Mabelus

Geef een reactie