Je moet zelf die eerste stap zetten

Reading Time: 2 minutes

Een uur voordat ik aan het schrijven van deze tekst begon, had ik een video bekeken van Gary Vaynerchuk. Degenen die mij ook op Facebook volgen (of naar de sidebar van deze site hebben gekeken) zullen hebben gezien welke video ik bedoel, en anders kan je hier klikken om de video te bekijken. Nu kijk ik wel vaker naar zijn video’s, en ook heel vaak komen ze binnen, maar deze video was net even wat anders. Veel ondernemers en motvational speakers geven advies in de video’s die ze maken, of de teksten die ze schrijven, maar toch komt het bij mij niet altijd binnen of vind ik het bruikbare info. De video van Gary Vaynerchuk kwam wel bij me binnen en gaf me veel bruikbare informatie om weer wat stappen in de juiste richting te zetten.

Kort nadat ik klaar was met het bekijken van de video, kocht ik twee nieuwe domeinnamen. Nu zal je je misschien afvragen wat ik met nog twee domeinnamen moet, en dat zal ik uitleggen. De eerste domeinnaam is nog geen eens heel erg belangrijk, en toch ook weer wel. Ik wilde namelijk ook de .com domeinnaam van deze site in mijn bezit hebben. Ik heb (nog) geen uitbreidingsplannen voor deze site, en weet nog geen eens zeker wat ik met de domeinnaam wil gaan doen, maar ik vond het handig om de tenminste in mijn bezit te hebben. Buiten dat heb ik ook wel eens verhalen gehoord van mensen die hun eigen naam niet meer konden registreren, omdat een ander dat al had gedaan. Deze konden ze dan vervolgens overkopen voor enkele honderden (soms zelfs duizenden) dollars.

De tweede domeinnaam (ook een .com domeinnaam) is echter wat belangrijker. Deze domeinnaam heeft namelijk alles te maken met een project dat ik al een hele tijd wil beginnen. Eerlijk gezegd stond ik er echt van te kijken dat de .com domeinnaam nog vrij was. Omdat het een aardig groot project is, was ik eigenlijk altijd een beetje bang om eraan te beginnen. Ik heb zo’n duidelijk beeld in mijn hoofd van hoe ik alles wil hebben. Wat als het zou mislukken? Door de video besloot ik over die angst heen te stappen, en tenminste een beginnetje te maken door de domeinnaam aan te schaffen. Nu moet ik het verder gaan uitbouwen.

Het vreemde is misschien nog wel dat die video nog geen eens ging over doorzetten, en het zetten van die eerste stap in de juiste richting. Er zat echter wel advies in waar ik zoveel mee kan, en misschien dat ik daarom nou net dat beetje extra vertrouwen kreeg om aan iets nieuws te beginnen, en om mijn bestaande projecten (deze site, het schrijven van een boek) naar een volgend level te tillen.

Weet je wat trouwens vreemd is? Net nu ik ben afgestapt van het hebben van een niche voor mijn site, namelijk persoonlijke ontwikkeling en zelfkennis, begin ik inspiratie te krijgen voor teksten die onder die onderwerpen vallen. Misschien komt het wel doordat ik nu weer doe wat ik zelf wil doen, zonder beperkingen, dat de ideeën weer zonder problemen naar boven komen. Dat is ook iets wat ik uit die video heb gehaald: Je moet doen waar je je goed bij voelt, en vooral jezelf zijn. Ik heb echt weer het gevoel dat ik verder begin te komen, en ik heb nog veel meer plannen die ik wil uitvoeren.

Kevin Voetelink Geschreven door:

één reactie

  1. 25 januari 2018
    Reply

    Ik blijf gewoon op een gratis blog schrijven.

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie