Wonder
Column

Mr. Mustafa helpt bij het oplossen van alle problemen

Mr. Mustafa helpt bij het oplossen van alle problemen: problemen met liefde, geluk, werk, en aandacht. Hij biedt succes met alles, ja echt alles. Heb je hulp nodig bij het aantrekken van een partner, of hoop je op de terugkeer van een partner? Mr. Mustafa schiet je te hulp! Maar dat is niet alles wat deze medium, specialist (vraag me niet waarin) en helderziende aanbiedt. Hij biedt ook bescherming tegen kwaad en gevaren, geneest impotentie en lost je financiële problemen op. 100% succes gegarandeerd! Ik begin me bijna af te vragen wie je nog meer nodig hebt in je leven. Aan de andere kant had deze wonderdokter, met 24 jaar ervaring, kunnen weten dat zijn kleine foldertje bij mij niet in de juiste brievenbus is beland.

Ik heb een nee/nee sticker op mijn brievenbus geplakt, dus ik stond überhaupt al een beetje raar te kijken dat dit foldertje erin is beland. Meestal belanden dit soort foldertjes dan ook meteen in de prullenbak. Ik zit er echter een beetje over na te denken om dit papiertje wel te bewaren. Het is een beetje zo’n aparte advertentie die ik vroeger weleens in de krant voorbij zag komen. Ik vond het ook wel een komische. Volgens mij is er geen probleem dat Mr. Mustafa niet op kan lossen. Daarbij vind ik dat Mr. ook wel heel leuk gevonden, alsof je echt naar een hele grote meneer belt. Nou ja, op zich is dat natuurlijk ook wel zo. Je belt naar iemand die daadwerkelijk al je problemen kan oplossen. Hoe vaak zul je die kans krijgen? Je hoeft alleen maar je naam en geboortedatum op te geven en dan staat niks je meer in de weg. Dan kan je waar dan ook ter wereld corresponderen met Mr. Mustafa.

Waarom heeft hij trouwens je naam en geboortedatum nodig? Iemand met zo’n staat van dienst hoort van tevoren toch wel te weten wie hem belt? Dat valt me een beetje tegen. Ik snap ook wel dat je je krachten niet de hele tijd kan gebruiken, dat kost veel te veel energie. Maar vlak voordat je de telefoon opneemt, lijkt het mij slim om ze alvast “aan te zetten“. Je maakt gewoon net wat meer indruk wanneer je van tevoren al weet wie er belt. Op dat moment zit de hulpeloze ziel die belt meteen al op het puntje van z’n stoel. Misschien iets voor Mr. Mustafa om over na te denken. Het zorgt ervoor dat mensen over je gaan praten. Dan hoef je geen foldertjes meer in brievenbussen, waar een nee/nee sticker op is geplakt, te gooien.

Toch vraag ik me af waar hij nou precies je naam en geboortedatum voor nodig heeft, dat in combinatie met dat hij natuurlijk je telefoonnummer te zien krijgt wanneer je hem belt. Het lijkt mij namelijk niet genoeg informatie om fraude mee te plegen, al is de rest van de informatie tegenwoordig al vaak online te vinden. Maar wie zegt bijvoorbeeld dat het 06-nummer dat op het foldertje staat zich in Nederland bevindt? Misschien bel je wel naar een of ander ver land, waardoor je telefoonkosten de pan uit rijzen. Dus ja, ik vind het een beetje shady. Ik geloof sowieso al geen personen die claimen alle problemen op te kunnen lossen, maar dit maakt het nog wel extra twijfelachtig. Jammer genoeg zullen er echter wel weer mensen zijn die er intrappen. Dat maakt me dan weer kwaad. De mensen die er namelijk intrappen, zijn mensen die waarschijnlijk al met hun ziel onder hun arm lopen. Het is een stuk makkelijker om mensen, die toch al niet lekker in hun vel zitten, ervan te overtuigen dat je echt al hun problemen op gaat lossen. Grote kans dat de problemen niet opgelost worden, met als resultaat dat deze mensen nog dieper in de put komen te zitten. Maar ja, de wonderdokter heeft zijn geld tenminste.

Begrijp me trouwens niet verkeerd: ik geloof echt wel dat er meer is, dingen die we niet kunnen verklaren. Ik wil ook best nog wel geloven dat er mensen zijn die gevoeliger zijn voor deze onverklaarbare zaken. Wat ik echter erg moeilijk vind om te geloven is dat een medium, specialist (snap nog steeds niet waarin), en helderziende, al je problemen op kan lossen. Zelf kan ik nog wel lachen om het foldertje van Mr. Mustafa. Ik hoop alleen niet dat mensen hier in zullen trappen, al zullen er waarschijnlijk toch altijd een paar zijn.

Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *