Nooit meer energy drink voor mij?

energy drink

Laatst probeerde ik me te herinneren hoelang ik ook alweer gestopt ben met het drinken van energy drink. Ik weet dat het een paar maanden moeten zijn, maar de precieze duur weet ik niet meer. Dat maakt ook niet uit. Ik ben blij dat ik die drankjes niet meer drink, al is dat natuurlijk niet zonder slag of stoot gegaan. Vaak heb ik geprobeerd af te kicken van het drinken van energy drink. Dat kon ik voor een tijdje volhouden, om vervolgens weer een terugval te hebben. Nu houdt ik het echter al veel langer vol. Wat is er dan nu anders? Waarom viel ik in het verleden altijd weer terug in die verslaving, maar lijkt dat nu niet te gaan gebeuren?

Ik heb altijd geweten dat het drinken van energy drink nou niet bepaald goed voor je is. In een zo’n blikje zit zo’n grote overdaad aan stoffen die je gewoon niet teveel moet binnenkrijgen. Krijg je dat wel, dan kan dat ervoor zorgen dat je verslaafd raakt, hoofdpijn krijgt, en zelfs last kan gaan krijgen van hartkloppingen. Ik heb zelfs gelezen over mensen die een hartaanval kregen, nadat ze teveel blikjes energy drink hadden gedronken. Dat wist ik allemaal, bijna vanaf het begin, maar toch bleef ik ze drinken. Dat laat wel zien hoe verslavend de energiedrankjes zijn.

Toch heb ik meerdere malen geprobeerd te stoppen. Dat deed ik altijd van de ene op de andere dag (cold turkey). Dat zorgde voor een aantal dagen vreselijke hoofdpijn, en een aantal weken vermoeidheid. Als ik daar dan eenmaal doorheen was, dan voelde dat geweldig. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken, kreeg ik veel meer energie. Toch vreemd, aangezien al die energy drink merken juist beweren dat je energie krijgt door hun drankje te drinken. Dat zijn echter maar korte energieboosts. Zodra die zijn uitgewerkt, ben je nog vermoeider dan voorheen, waardoor je dus weer snakt naar een blikje.

Wat ik altijd vrijwel meteen merkte, was dat ik beter kon slapen zodra ik gestopt was met het drinken van energy drink. Misschien dat daar ook die toename in energie vandaan komt. Hoe kan je ook verwachten een goede nachtrust te hebben, als je zoveel cafeïne in je lichaam pompt? Ik denk ook echt dat een goede nachtrust het grootste voordeel van het afkicken is. Want door die goede nachtrust krijg je dus meer energie, en doordat je meer energie hebt, kan je je weer beter concentreren. Voor mij persoonlijk zorgt die concentratie er, in combinatie met die toename in energie, dan weer voor dat ik veel productiever ben. Alleen maar voordelen dus. Toch weerhielden die voordelen me er eerder nooit van om weer een terugval te hebben. Wat is er dan nu anders?

Hoewel ik dus niet meer precies kan vertellen wanneer ik gestopt ben met het drinken van energy drink, weet ik wel nog precies hoe ik me voelde op die dag. Ik wilde er gewoon echt mee stoppen, definitief mee stoppen. Ik dacht dat ik dat eerder ook al wilde, maar het voelde nu verschillend. Het leek een krachtiger besluit te zijn. Dus stopte ik weer cold turkey. Dit keer had ik heel wat meer last van hoofdpijn en vermoeidheid. Ik heb er echter niet over nagedacht om ook maar één blikje te drinken. Het was gewoon klaar.

Het betekent echter niet dat ik nooit meer zin heb in een blikje energy drink, al moet ik zeggen dat ik er wel steeds veel minder naar verlang. De eerste paar weken kreeg ik nog weleens zin in een blikje wanneer ik de geur van energy drink rook. Daar heb ik nu helemaal geen problemen meer mee. Af en toe snak ik gewoon heel erg naar die korte energieboost. Ik drink dan wel koffie, maar dat is dan lang niet genoeg om die honger te stillen. Toch weet ik dat verlangen nog steeds te weerstaan, en denk echt dat ik nooit meer een energy drink zal drinken. Het lijkt gewoon echt een definitief afscheid te zijn. In de toekomst zal blijken of dat echt het geval is.

Kevin
Ik heb deze website gebouwd en schrijf alle blogs voor de site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *