Stoppen met energiedrankjes (DEEL 2)

Red Bull and a clear blue sky

Twee weken geleden besloot ik weer eens te stoppen met het drinken van energiedrankjes. Hoewel ik al vaak heb besloten te stoppen met het drinken ervan, is het me nog nooit gelukt om er voor altijd af te blijven. Toch wilde ik weer een poging wagen. Mijn lichaam werd namelijk weer afhankelijk van die drankjes. Ik sliep slecht, kreeg weer meer last van acne, en had verschrikkelijke hoofdpijn wanneer ik een dag geen energiedrankje dronk. Genoeg redenen om die energiebommen niet meer te drinken dus. Toch is dat veel makkelijker gezegd dan gedaan. Dat heb ik de afgelopen twee weken wel weer gemerkt.

Het is dan ook meteen de reden dat ik heb besloten een vervolgblog te schrijven. Afgelopen zaterdag begon ik namelijk weer heel erg trek in een energiedrankje te krijgen. Er was niet echt een specifieke reden voor, ik wilde er gewoon weer eentje drinken. Maar hoe groot mijn trek ook was, de afgelopen twee weken heb ik geen energiedrankjes meer gedronken.

Dat was vooral de eerste week best wel zwaar. Na twee dagen begon ik weer heel veel last van hoofdpijn te krijgen. Ook had ik die hele eerste week echt vrijwel geen energie om ook maar iets te doen. Het voordeel echter van het feit dat ik al vaker heb geprobeerd te stoppen met het drinken van energiedrankjes, is dat ik weet dat dit er nou eenmaal bijhoort. En nog belangrijker: wanneer ik eenmaal door die periode heen ben, voel ik me veel beter. Het vreemde is er alleen wel aan, dat ik nadat ik me we dan wat beter voel, weer trek begin te krijgen in een energiedrankje. In het verleden zei ik dan tegen mezelf dat één blikje heus niet zo erg is. Het probleem daarmee was echter, dat het vaak niet bij een blikje bleef, en voor ik het wist dronk ik er weer meerdere per dag. Dat wil ik nu voorkomen.

Misschien dat ik daarom wel wat vaker koffie drink. Op die manier krijg ik wel die energieboost van de cafeïne binnen, maar de troep die in zo’n energiedrankje zit drink ik niet meer. Dat zou weleens een van de redenen kunnen zijn, waarom het stoppen nu wat makkelijker lijkt te gaan. Natuurlijk zal die trek in een energiedrankje af en toe nog wel voorbijkomen, en dan is het belangrijk om de verleiding te weerstaan. Een van de manieren waarmee ik dat kan doen, is door erover te schrijven, zoals ik nu doe.

Op het moment dat ik weer een blog schrijf over energiedrankjes, weet ik ook waarom ik ze niet meer wil drinken. Dat betekent natuurlijk niet dat hier elke week een blog over gaat verschijnen. Het zou kunnen dat dit de laatste is, maar zodra het weer wat moeilijker wordt, zal ik het weer van me af gaan schrijven. Zo zal het me altijd duidelijk blijven waarom ik geen energiedrankjes meer wil drinken.

2 Reacties

  1. Je bent goed bezig! Mij is het in het verleden 1x gelukt om langdurig van de energydrankjes af te blijven, maar dat was omdat ik psychisch in crisis raakte en ik niet wilde proberen wat een pammetje VS energydrankjes zou doen. Ruim 2,5 jaar ging het goed, uiteraard wel met af en toe de nodige trek. Toen kwam mijn scriptie. En uiteindelijk ben ik er weer voor gevallen. Terwijl m’n scriptie maatje me nog probeerde tegen te houden, de schat. Nu bijna 2 jaar verder, en het stoppen wil nog niet lukken. En het kost me zoveel geld! (nog iets om aan te denken als je het moeilijk hebt. Water is 1000000x goedkoper dan energy…)

    1. Het is mij ook al vaker gelukt om van de energy drink af te blijven, maar altijd ging ik ze na verloop van tijd toch weer drinken. Vreemd genoeg heb ik er nu heel wat meer vertrouwen in dat ik ze nooit meer ga drinken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: