Wat een stukje fietsen wel niet met je kan doen

Fiets

Vandaag heb ik 14 kilometer gefietst. Het was de bedoeling om wat kleding te kopen bij de Style Outlets in Halfweg (nabij Amsterdam), maar daar ben ik uiteindelijk niet geslaagd. Dat betekent dat ik 7 kilometer heen en 7 kilometer terug heb gefietst zonder daar “iets voor terug te krijgen“. Ik vind dat helemaal niet erg. Het was zo om en nabij 22 graden buiten, het zonnetje scheen, dus het was een lekkere dag om even een stukje te fietsen. En natuurlijk heb ik er wel iets voor terug gekregen. Er zijn genoeg voordelen te bedenken om eigenlijk elke dag even zo’n stukje te fietsen, lichamelijke en geestelijke voordelen. Je krijgt die voordelen er allemaal voor terug, al zijn ze misschien niet meteen merkbaar. Ik merk tenminste wel dat ik me een stuk beter voel, wanneer ik na zo’n stukje fietsen weer thuiskom.

Buiten de lichamelijke en mentale bonussen die je van zo’n rondje fietsen krijgt, vind ik het ook erg leuk om mijn omgeving te bestuderen. Op het moment ben ik Breath van James Nestor aan het lezen, een boek over ademhalen (binnenkort een review). Het boek neemt op het moment veel van mijn gedachten in beslag. Daarom is het niet zo vreemd dat ik het heel interessant vind om naar mensen te kijken, en dan vooral naar hoe ze ademhalen. Hoewel je dit ook tijdens een wandeltocht kan doen, merk ik dat ik dan toch echt meer op mezelf, en dan vooral mijn eigen gedachten, gefocust ben. Wanneer ik fiets, vind ik het op de een of andere manier wat makkelijker om aandachtiger om me heen te kijken.

Voordat ik deze blog begon te schrijven, had ik het idee om er zo’n toplijstje van te maken: “7 redenen waarom je meer zou moeten fietsen” of “5 voordelen van meer dan 10 kilometer fietsen“. Toch maar niet gedaan. Ik denk dat ik een beetje allergisch ben voor dat soort lijstjes. Wanneer ik ze namelijk doorlees en er komt een punt voorbij waar ik het helemaal niet mee eens ben, of iets wat ik heel erg afgezaagd vind, dan ben ik er meteen al helemaal klaar mee. Nou ja, niet helemaal klaar, aangezien ik daarna nog een uur aan het nadenken ben over waarom ze dat punt in vredesnaam aan dat lijstje toe hebben kunnen voegen. Nee, dan kan ik beter weer even een rondje gaan fietsen.

Het spreekt natuurlijk helemaal voor zich dat er veel voordelen zijn aan fietsen. Ik zou liever een punt helemaal onderzoeken en uitwerken, dan dat ik een lijstje maak met informatie die je zelf ook wel kunt verzinnen. Daar ben ik ook wel over aan het nadenken. Aangezien ik de laatste tijd heel wat meer met mijn gezondheid bezig ben, al heb ik de laatste dagen niet echt gezond gegeten, wil ik hier ook meer blogs over gaan schrijven. En dan wil ik ook echt blogs schrijven waar je als lezer wat aan kunt hebben. Hoe ik dat precies ga uitwerken, moet ik nog even over nadenken. Ik ben gewoon weer heel erg geïnteresseerd geraakt in het menselijk lichaam en de geest, en daar wil ik dan ook wat meer over gaan schrijven denk ik. Maar er zijn nog veel meer onderwerpen waar ik weer meer aandacht aan wil gaan besteden, dus moet ik kiezen.

Ik vind het wel leuk om te zien hoe blog over fietsen is uitgemond in een blog over fietsen en schrijven. Het heeft me wat idee├źn gegeven voor de toekomst, plus ik vind het gewoon lekker om zo nu en dan eens een goed stuk te fietsen (of wandelen). Het zorgt ervoor dat ik even alle gedachten op een rij kan zetten, en voor m’n conditie is het ook niet slecht. Al lijkt dat sinds een paar weken wel weer goed te komen. Zal het dan te maken hebben met dat ik weer meer beweeg, dat ik ook weer blogs aan het schrijven ben? Wie weet. Misschien is dat ook wel een leuk onderzoekje om uit te voeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: