Dagboek van een dromenjager

Het is alweer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Zoals altijd echter, kom ik weer terug. Wat is mijn doel met deze site? Wat wil ik bereiken met het schrijven en publiceren van blogs? Het zijn twee vragen waar ik me de laatste tijd een beetje mee bezig heb gehouden. Want om heel eerlijk te zijn, weet ik het echt niet. Voor het eerst, terwijl ik in een blogloze periode zat, miste ik het bloggen niet. Ik vond het wel lekker om me helemaal niet meer met mijn site bezig te houden, en alleen nog voor mezelf te schrijven. Waarom ben ik dan nu weer terug? Omdat het als het juiste moment voelde. Misschien dat ik dit keer ook wel een beter idee heb van welke richting mijn site op moet gaan. “Het dagboek van een dromenjager” luidt een nieuw tijdperk in van mijn site.

Om te begrijpen waarom deze blog de titel heeft die hij heeft, moeten we even een stukje terug in het verleden, een paar jaar maar. In 2012 begon ik met bloggen op een gratis WordPress website. Toen dat eenmaal enigszins een succes begon te worden, begon ik te denken dat hier misschien wel geld in zou zitten. Het zou toch erg mooi zijn om mijn geld te kunnen verdienen met het schrijven van blogs? Een droom was geboren. Hoewel het bloggen sindsdien met z’n ups en downs is gegaan, bleef de droom wel altijd levend. Tot voor kort. Op het moment van schrijven, weet ik het eigenlijk niet echt meer. Is het nog steeds mijn droom om ooit van bloggen mijn fulltime baan te maken? Het staat nog steeds erg mooi op papier, maar dat is dan ook alles. Op het moment weet ik even niet meer wat mijn droom voor de toekomst nou is. Of tenminste, ik heb wel een ruwe schets in mijn hoofd, maar dat is lang niet genoeg.

De ruwe droom is dat ik volledige vrijheid wil hebben, en volledige eigenaarschap over mijn eigen leven wil hebben. Je zou kunnen zeggen dat iedereen al eigenaar is van zijn eigen leven, maar is dat wel zo? Ik denk dat ik zelf op zo’n 60% zit. De resterende 40% is, heel hard gezegd, het eigendom van iemand anders. Vijf dagen per week besteed ik zo’n 12 uur per dag aan mijn werk. Dit doe ik niet omdat ik dat wil, maar omdat ik nou eenmaal rekeningen moet betalen, dus me wel moet inzetten op mijn werk. Over het algemeen ga ik wel met plezier naar mijn werk hoor, maar dit is wel de realiteit. Als ik volledig mijn leven zou kunnen onderhouden als eigen baas, dan zou ik geen moment twijfelen om weg te gaan bij mijn huidige baan. Gelukkig voor hun is dat een erg hoge eis, en blijf ik dus nog wel even.

Ik wil gewoon zelf bepalen hoe ik al mijn dagen indeel. Eigen baas zijn is hard werken, dat begrijp ik maar al te goed, maar je doet dat harde werk tenminste wel voor jezelf, en op je eigen voorwaarden. Dat is de voornaamste reden dat ik heel graag voor mezelf zou willen beginnen. Maar wat wil ik dan doen? Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, wat de precieze definitie van creativiteit ook moge zijn. Hoewel ik erg weinig blogs heb gepubliceerd de laatste tijd, is schrijven nog steeds mijn passie (vandaar dat ik voor mezelf erg veel geschreven heb). Sinds kort ben ik ook weer begonnen te tekenen. Het zijn allebei van die bezigheden waarbij mijn handen altijd beginnen te jeuken om te beginnen, zeker wanneer ik een interessant idee heb. Dus ja, misschien wel ik dat grove doel wel bereiken door middel van een creatief leven te leiden. Nog steeds een beetje te ruim gedacht, maar ik kom er wel.

Gisteren (als het goed is) was ik weer eens wat voor mezelf aan het schrijven. Wonderbaarlijk genoeg leek die tekst in grote lijnen heel erg op deze blog. Opeens was daar dan ook mijn eureka moment: Waarom zou ik van mijn site niet een dagboek maken, waarin ik schrijf over het najagen van dromen, mijn dromen om precies te zijn? Het onderwerp geeft me tenminste genoeg om over te schrijven. Ik weet nog niet of ik iets aan de site ga veranderen. Er zijn wel een paar blogs verwijderd, waar ik helemaal geen goed gevoel meer bij had. Misschien dat de rest ook nog in de prullenbak wordt gegooid, maar daar ben ik nog niet over uit. Het uiterlijk van de site zal hoogstwaarschijnlijk niet worden veranderd, vooral omdat dit me nu wat extra moeite zou kosten, omdat ik niet gewend ben dit op een iPad te doen. Misschien iets voor in de toekomst.

Ik weet nog niet precies hoe die nieuwe blogs er allemaal uit komen te zien, maar er zullen er zeker heel wat gaan volgen. Op het moment ben ik namelijk nog lang niet bij het punt aangekomen van het bereiken van mijn droom, de droom die trouwens nog even wat duidelijker moet worden geformuleerd. Het geeft dus genoeg stof tot schrijven.

Kevin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *