De vroege ochtendrust

Ik heb mezelf ooit beloofd om voor mijn werk nooit meer voor 6 uur mijn bed uit te gaan. Vandaag maakte ik echter een uitzondering. Voor een BHV-cursus mocht ik namelijk wel afwijken van dat standpunt. Dus ging ik vandaag om half 6 mijn bed uit, om om 5 voor 7 de trein naar Utrecht te pakken. Ach, even wat koffie naar gieten (één thuis en een grande cappuccino bij de Starbucks) en we kunnen er tegenaan, zo de vroege ochtend in.

Het heeft toch ook wel wat hoor om zo vroeg in de ochtend al op je fiets te zitten. Het was erg lekker weer en de stad is gewoon rustig aan het opstarten. Mensen lijken zich nog niet echt te haasten op dat tijdstip, en er zijn ook gewoon nog weinig mensen te zien. Veel stilte, veel rust. Het tijdstip van de dag even buiten beschouwing gelaten, is het natuurlijk een veel betere manier om je dag te beginnen. Zelf haast ik me nooit zo erg, maar er is elke ochtend wel veel gehaast om me heen. Daar ontkom je niet aan wanneer je met het openbaar vervoer reist. Dan is het veel lekkerder om in alle rust en stilte je dag te beginnen. Het is alleen wat minder lekker om elke dag om half 6 je bed uit te gaan.

Toch moet ik zeggen dat ik er vanochtend helemaal geen moeite mee had, maar ik was dan ook vroeg naar mijn bed gegaan. Dat zou ik op een normale werkdag niet doen. Ik ben meestal pas rond een uur of 7 thuis, dan eet ik tussen kwart over 7 en half 8 (soms later), en daarna wil ik toch nog even relaxen. Ik kan dan echt niet om een uur of 10 al in mijn bed liggen. Dan val ik toch niet makkelijk in slaap. En hoe later ik het maak, hoe moeilijker het natuurlijk wordt om heel vroeg op te staan. En dan nog: ik hoef de volgende dag pas om 9 uur de trein te hebben, dus die vroeg ochtendrust maak ik buiten toch niet mee. Hoewel ik voor die tijd ook even een stukje zou kunnen gaan lopen, maar dan komt dat punt weer om de hoek kijken dat ik niet al te vroeg naar bed ga.

Misschien dat ik dus maar gewoon moet genieten van die ochtenden waarop ik wel al vroeg op pad ga, hoe weinig die er de laatste tijd ook nog maar zijn.

Kevin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *