Doorzetten of afkappen?

De twijfels die bij mij het vaakst voorbijkomen, gaan meestal over werk, educatie, gewoontes en hobby’s. De vraag die dan vrijwel altijd bij me naar boven komt, is of ik ergens mee moet doorgaan, of dat ik ermee moet gaan stoppen. Dat laatste klinkt een beetje definitief, dus laat ik het veranderen in de vraag of ik van richting moet veranderen. Ik vind het niet erg om me met die vraag bezig te houden, aangezien het uiteindelijke antwoord je ook erg veel duidelijkheid kan verschaffen. Maar hoe bepaal ik of ik ergens mee door ga, of dat ik het afkap?

Dat is nog niet zo makkelijk, aangezien ik natuurlijk verbonden ben aan veel variabelen. Je kan niet zomaar alles afkappen zonder er een back-up plan voor te hebben, al moet ik zeggen dat het soms ook heel bevrijdend kan zijn om dat plan niet te hebben. Maar ja, voor mijn inkomen ben ik bijvoorbeeld afhankelijk van mijn werk. Voor mijn ontspanning ben ik soms afhankelijk van hobby’s en gewoontes die wel mijn productiviteit in de weg kunnen staan. Dan is het van belang om een keuze te maken. Wat weegt zwaarder?

Soms is dat antwoord heel snel gevonden, maar er zijn ook weleens afwegingen te maken die me een lange tijd bezighouden. Hoe langer dat proces duurt, des te langer de twijfels ook blijven bestaan. Het is dus van belang om uiteindelijk wel een keuze te maken. Dat is ook zeker nodig wanneer er weer nieuwe twijfels aan de horizon verschijnen. Laat ik als voorbeeld even deze blog nemen: Ik ben nog niet helemaal tevreden met wat ik tot nu toe heb opgeschreven. Ga ik door met schrijven, of gooi ik de blog in een prullenbak en ga ik een nieuwe schrijven? Aangezien ik toch wel benieuwd ben welke kant ik hiermee opga, denk ik dat ik nog maar even door blijf schrijven.

Laatst stond ik met deze site ook voor een keuze. Aangezien ik een andere weg ben ingeslagen, vroeg ik mij af of het beter zou zijn als ik al mijn oude blogs zou verwijderen. Iets in mij zegt dat ik alles moet bewaren, terwijl ik het ook heel aantrekkelijk vind om weer met een lege site verder te gaan, zeker nu ik beter voor ogen heb welke kant ik met de site op wil gaan. Vanwege dat laatste heb ik vandaag dus ook alle pré-dromenjager blogs verwijderd.

Het is niet de twijfel die me de laatste tijd veel bezig heeft gehouden, dat heeft namelijk met iets heel anders te maken. Hoewel ik hier nu niet teveel over wil/kan schrijven, kan ik wel zeggen dat ik weet dat ik snel voor mezelf een keuze moet gaan maken. Ga ik hiermee door, of wil ik verandering en kap ik het af?

Kevin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *