Ontspannen, maar dan beter

Toen ik half november 2021 overspannen thuis kwam te zitten, zorgde ik ervoor dat ik veel meer ontspannende activiteiten deed. Ik schreef, las en mediteerde elke dag. Meerdere keren per week ging ik een stuk wandelen en ging ik naar de sportschool. Ik ben direct in het nieuwe jaar weer begonnen met werken. Eerst werkte ik een paar uurtjes per week, om dat vervolgens uit te bouwen naar volledige re-integratie half maart. Hoe meer uren ik ging werken, hoe minder ik besteedde aan al die ontspannende activiteiten. Dat is niet goed. Ik voelde me juist zo goed bij het ondernemen van die activiteiten. Daarom besloot ik vorige week om weer elke avond te gaan mediteren. Laat dat nou net het startsein zijn geweest om ook weer meer van die andere activiteiten te gaan doen.

De laatste paar weken voelde ik me weer wat meer gestrest. Niet dat ik weer terug bij af was, maar ik zat niet echt lekker in mijn vel. Ik had ook wat minder energie en sliep ook niet de hele nacht door. Dan moet er weer wat veranderen. Sinds ik weer volledig aan het werk ben, spendeer ik het merendeel van mijn avonden met het spelen van videogames. Het is ook een ontspannende bezigheid, en zorgt ervoor dat ik mijn gedachten even helemaal op nul kan zetten. Toch lijkt het voor mij niet hetzelfde te doen als de activiteiten uit de eerste alinea. Buiten dat, wil ik weer wat meer aan mijn doelen gaan werken. Als ik mijn avonden alleen maar besteed aan gamen, dan gaat natuurlijk moeilijk. Vorige week heb ik daarom besloten om doordeweeks niet meer te gamen.

De zondag ervoor heb ik nog even goed gebruik gemaakt van mijn Nintendo Switch, om vervolgens al mijn games in de kast op te bergen. Het leek mij dat ze voor minder afleiding zouden zorgen wanneer ik ze niet zou zien. Ik heb het er ook helemaal niet moeilijk mee gehad om even niet te gamen. Ik moet echter wel toegeven dat ik een beetje vals heb gespeeld, en wel nog een beetje Pokémon Go op mijn telefoon heb gespeeld, maar daar besteedde ik lang niet zoveel tijd aan. Nee, ik heb voornamelijk tijd besteed aan het bouwen van deze website. Stukje voor stukje heb ik alles weer opgebouwd. Ik mediteer weer elke avond, minimaal 15 minuten, en lees ook elke avond. Ik probeer een beetje terug te gaan naar de periode waarin ik thuis zat. Natuurlijk heb ik het dan niet over het overspannen zijn, maar wel over de ontspanning die bepaalde activiteiten mij bezorgden.

Op het moment slaap ik nog niet geweldig, maar ik merk wel dat ik weer wat meer rust in mijn hoofd heb. Ik kan weer wat makkelijker ontspannen. De vorige keer duurde het trouwens ook wel een tijdje, totdat ik weer beter ging slapen. Waarschijnlijk zal dit nu dus ook weer het geval zijn. Nu deze site ook weer helemaal up and running is, ben ik ook van plan om weer heel wat meer te gaan schrijven. Als er namelijk een activiteit is die ik de laatste maanden verloederd heb, dan is het dat wel. Het is lekker om gewoon weer even mijn gedachten van me af te schrijven. Even alles eruit, zo het scherm op. Hoewel ik de woorden namelijk niet opschreef, of het nou op papier of op een scherm was, bleef ik wel schrijven in mijn hoofd. Vaak kwam er weer een idee voorbij voor een blog, die mij ertoe liet denken om toch weer te gaan bloggen. Ik schrijf hem dan toch al een beetje in mijn hoofd.

Ik voel me nu al weer een stuk meer ontspannen, dus ik heb de juiste keuze gemaakt door doordeweeks niet meer te gaan gamen, maar gewoon wat meer tijd te besteden aan andere activiteiten. Nu gewoon weer een hele nacht doorslapen, en dan ben ik helemaal tevreden.

Kevin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *