Theezakjesvraag: Hoe ben je veranderd in het afgelopen jaar?

Ik wilde al vaker eens blogs gaan wijden aan de vragen op Pickwick theezakjes. Het is makkelijk en af en toe staan er best weleens interessante vragen op. De theezakjesvraag van vandaag kwam dan ook nog eens redelijk op het juiste moment. Het is nu half november, dus voor je het weet is het jaar alweer voorbij. Bij het dichterbij komen van 2023 zullen mensen dus ook weer gaan terugblikken op 2022. Dan is de vraag, die ik vandaag aan een theezakje had hangen, misschien wel een interessante om te beantwoorden: Hoe ben je veranderd in het afgelopen jaar?

Het jaar begon voor mij namelijk op best wel een aparte manier. Na de laatste twee maanden van 2021 overspannen thuis te hebben gezeten, begon ik in januari weer met werken. Hoewel mijn overspannen zijn niet alleen met werk te maken had, was het voor mij wel belangrijk dat ik mijn mindset zou gaan veranderen. Dat is een proces geweest dat met vallen en opstaan ging. Ik kan nu echter wel zeggen dat ik op het punt ben beland waar ik wil zijn, qua mindset en eigenlijk mijn leven in het algemeen. Voor nu dan tenminste…

Een groot onderdeel daarvan, was het veranderen van mijn mindset en instelling. Ik besloot dat ik misschien wat egoïstischer moest worden, meer moest vechten voor mezelf, in plaats van proberen iedereen tevreden te stellen. Dat is toch niet mogelijk. Verder gaat dit heel vreemd klinken, aangezien ik echt heel erg blij ben met mijn baan, maar mijn werk ging er minder toe doen. In 2021 nam ik mijn werk te vaak mee naar huis, als in dat alles nog vaak beslag nam van mijn gedachten. Wanneer ik nu echter de winkel sluit, is werk ook echt klaar. Werk is maar werk. Het is niet belangrijk genoeg om je er 24 uur per dag mee bezig te houden. Ik ben nu veel kalmer, en er is nog maar weinig, misschien zelfs wel helemaal niets, waar ik nog van in de stress schiet. Waarschijnlijk is die nieuwe mindset ook de hoofdverantwoordelijke geweest van dat ik promotie tot manager heb gemaakt.

Over het algemeen heb ik ook heel wat meer rust aan mijn hoofd. Ik bekijk het altijd van dag tot dag, en zie dan wel wat de dag me brengt. Waar ik vorig jaar bijvoorbeeld nog aardig kon stressen over het feit dat ik blogs “moest” schrijven, heb ik er nu vrede mee wanneer het even niet lukt. Het is nou eenmaal zo. Als ik zin heb om een blog te schrijven, ga ik een blog schrijven. Als ik zin heb om iets anders te doen, dan ga ik dat doen. Daar ga ik echt niet meer over stressen.

Dus misschien is dat wel hoe ik veranderd ben afgelopen jaar. Meer aan mezelf denken, geen aandacht schenken aan zaken die eigenlijk helemaal niet zo belangrijk zijn, en daar vooral niet over gaan stressen.

Kevin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *