De laatste twee weken heb ik heel veel moeite gehad om de zin te vinden om nieuwe blogs te schrijven. Na een hele lange tijd vol met motivatie en inspiratie te hebben gezeten, is dat nu weg. Waar dat precies mee te maken heeft, weet ik niet. Wat ik wel weet, is dat er na een goede periode vrijwel altijd weer een wat minder goede aankomt. Meestal weet ik daar binnen een week wel doorheen te komen, maar nu lijkt het wat langer te duren. Dat ik in zo’n mindere periode zit betekent echter niet dat ik helemaal geen nieuwe ideeën heb. Die zijn er namelijk meer dan genoeg, voor verschillende soorten content. Maar elke keer moet ik me weer afvragen of die content wel past bij de weg die ik met deze site ben ingeslagen. En daar ben ik een beetje klaar mee.

Want ja, de inhoud van je content is koning. Het is ook redelijk makkelijk om er gewoon blogs uit te blijven gooien. Maar is dat ook leuk? Ik denk dat als je er alleen maar content uit blijft gooien, omdat je jezelf nou eenmaal hebt beloofd dat dagelijks te doen, je op den duur je enthousiasme gaat verliezen. Dat gaat af te lezen zijn aan mijn blogs. Misschien in eerste instantie niet, maar daarna ga ik fouten maken, het soort fouten waar je niet van leert, omdat je er in het verleden al van geleerd hebt. Het is mijn doel om dat te voorkomen. Als dat dan betekent dat ik even geen blogs publiceer, dan is dat jammer genoeg maar zo. Kwantiteit is belangrijk, maar kwaliteit staat er altijd nog boven. En ik ben er van overtuigd dat de kwaliteit van mijn content hoger zal zijn, wanneer ik er ook plezier in heb om het te creëren.

Maar hoewel ik dus achter mijn eigen besluit sta om niets te publiceren als ik er niet volledig achter sta, baal ik er wel heel erg van dat ik nu al een tijdje geen noemenswaardige blogs heb gepubliceerd. Nadat ik deze site een complete make-over had gegeven, verwachtte ik op de een of andere manier dat alles nu gewoon wat makkelijker zou gaan. Ik had een bepaald beeld voor ogen en had daar een duidelijk plan voor gemaakt. Waarom lukt het dan niet? Toen bedacht ik me dat ik het mezelf misschien een beetje moeilijk heb gemaakt.

Ik heb namelijk meer dan genoeg ideeën voor nieuwe blogs, maar omdat ze niet bij deze site passen, schrijf ik ze niet. Wat is leidend? De doelgroep/niche die ik gekozen heb of het creëren van zoveel mogelijk content? Zelf neig ik meer naar het laatste, want zonder content geen website. Maar ja, wordt het dan niet te verwarrend voor de mensen die mijn site bezoeken? Ik schrijf natuurlijk veel over persoonlijke ontwikkeling, en ben ook van plan om dat te blijven doen, maar zou ook weleens over mijn andere interesses willen/kunnen schrijven. Zou het echt zo erg zijn om zo nu en dan eens een filmrecensie te schrijven? Ik vind het leuk om over verschillende onderwerpen te schrijven, en ook verschillende soorten teksten te schrijven. Als dat ervoor zorgt dat er content op de site komt, dan lijkt mij dat vooral iets goeds.

Het is nog even aankijken wat ik precies ga doen, maar het uiteindelijke doel zal altijd zijn om zoveel mogelijk kwalitatief goede blogs te publiceren. Als dat dan betekent dat ik van mijn hoofdonderwerpen (persoonlijke ontwikkeling & personal branding) af moet wijken, dan moet dat misschien maar.