Doelen stellen lijkt erg makkelijk. Je zegt dat je iets wilt bereiken, gaat eraan werken en dat is het wel zo’n beetje. Voor veel mensen werkt die manier echter niet. Ze willen een bepaald doel bereiken, werken de eerste paar weken keihard, om er na een tijdje achter te komen dat ze al weken niet meer aan hun doel hebben gewerkt. De motivatie is dan gewoon helemaal weg. Waar het het meest fout gaat, is dat mensen niet echt hebben nagedacht over het doel. Ze willen iets bereiken en gaan dat wel eventjes doen. Maar als je niet 100% duidelijk voor ogen hebt wat je wilt bereiken, hoe je het gaat bereiken, en wanneer je het gaat bereiken, dan is de kans groot dat je je doel niet gaat behalen. Op een gegeven moment ga je dan ook vergeten waarom je het doel überhaupt ooit wilde bereiken. Wanneer je je doelen echter duidelijk formuleert en jezelf een deadline geeft, dan is het makkelijker om die motivatie vast te houden. Dan weet je namelijk wat je moet doen en wanneer je daarmee klaar moet zijn. Je werkt naar dat ene moment toe door middel van een duidelijk stappenplan.

Wat zorgt ervoor dat een doel duidelijk is?

Wees zo specifiek mogelijk bij het stellen van je doelen. Het is een mooi doel hoor dat je ooit beroemd wilt worden, maar echt duidelijk is het niet. Je kan namelijk op vele manieren beroemd worden. En wanneer is ooit eigenlijk? Is dat volgend jaar, of over 50 jaar? Als jij niet duidelijk voor ogen hebt wat je doel is, hoe kan je dan ooit verwachten deze te bereiken? Het belangrijkste aan het stellen van doelen, is dat je duidelijker dan duidelijk bent. Als je denkt dat je je doel nog duidelijker zou kunnen formuleren, dan is deze nog niet duidelijk genoeg. Laten we het voorbeeld van beroemd worden er weer even bij pakken, en kijken hoe je hetzelfde doel op verschillende manieren zou kunnen formuleren.

  1. Ik ga ooit beroemd worden
  2. Over 10 jaar zal ik beroemd zijn
  3. Over 10 jaar zal ik een beroemd acteur zijn
  4. Op 31 december 2030 zal ik een beroemd acteur zijn

Het zijn vier manieren om hetzelfde doel te beschrijven, maar zoals je ziet verschillen ze toch heel erg van elkaar. Het kan soms gaan om de kleinste details. Je zou de vierde manier zelfs nog specifieker kunnen maken door te zeggen wat voor soort acteur je wilt zijn. Met het formuleren van je doel, heb je nu duidelijk voor ogen wat je wilt en wanneer je het wilt bereiken. Maar hoe ga je je doel bereiken?

Breng in kaart wat je ervoor moet doen om je doel te bereiken

Je weet nu precies wat je doel is, maar wat misschien nog belangrijker is, is dat je weet hoe je je doel gaat bereiken. Het is heel leuk dat je over 10 jaar een beroemde acteur in actiefilms wilt zijn, maar daar moet je veel voor doen. Weet je wel wat je allemaal moet doen om een goede acteur, laat staan een beroemde, te worden? Als je niet weet wat je moet doen om je doel te bereiken, dan kan je ook geen stappenplan maken. Kan je geen stappenplan maken, dan kan het zijn dat er opeens heel veel op je af komt, en je uiteindelijk je motivatie verliest. Als jij echter je grote doel onderverdeelt in meerdere kleine doelen, dan wordt het al heel wat makkelijker om naar je doel toe te werken.

Volg je al acteerlessen? Moet je misschien meerdere vechtsporten gaan beoefenen om een actieacteur te worden? Is het handig om te weten hoe wapens werken? Weet je waar je moet zijn om een rol in een film te bemachtigen? Het zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden. Zet ze op je stappenplan, en bereik al die kleine doelen. Hoe meer van die minidoelen je kan bereiken, hoe dichter je bij het bereiken van je hoofddoel komt.

Maar wees ook realistisch

Misschien wil jij aan het eind van dit jaar wel 5 miljoen euro hebben verdiend. Op het moment van schrijven zitten we in eind april, dus je hebt nog 8 maanden om dit doel te bereiken. Is dat genoeg tijd? Voor de meesten van ons is het denk ik wel een heel optimistisch doel. Je moet jezelf altijd blijven uitdagen met het stellen van doelen, maar wees ook realistisch. Als je namelijk keer op keer je deadline niet weet te halen, gaat dat demotiverend werken. Op een gegeven moment geef je het dan op.

Hetzelfde geldt voor je kleine doelen die moeten helpen je grote doel te bereiken. Daag jezelf vooral uit, maar zorg dat je realistisch blijft. Zelf denk ik dat het bij je minidoelen zelfs nog belangrijker is. Want hoe zonde is het wanneer je je doel opgeeft, omdat je de deadline van een van de stappen op het stappenplan maar niet weet te halen? Het zou erg jammer zijn dat je daardoor het grote plaatje niet meer kan zijn, en opgeeft.

Wees specifiek, vraag je af hoe je je doel gaat bereiken, en zorg dat je realistisch blijft denken

Dus zorg ervoor dat je zo specifiek mogelijk bent in het formuleren van je doel, weet wat je moet doen om je doel te bereiken, en blijf je afvragen of het realistisch is wat je van jezelf vraagt. Natuurlijk zijn er nog vele andere factoren die bepalen of jij je doel wel kan behalen, maar op deze manier ben je tenminste zo goed mogelijk voorbereid. Ik heb zelf heel erg gemerkt dat je veel gemotiveerder blijft als je duidelijk voor ogen hebt wat je moet doen om je doel te bereiken. Ik hoop dat het zo ook voor jou zal werken.