Ik ben de laatste tijd veel bezig met het afleren van slechte gewoontes, en het aanleren van de goede. Dat is een tijdje heel erg goed gegaan, maar de laatste tijd merk ik dat ik steeds minder aandacht besteed aan die goede gewoontes. Daar voelde ik me eerst rot over. Alsof het aanleren van die goede gewoontes mislukt was. Maar toen bedacht ik me, dat bij de pakken neer gaan zitten me ook niet zal helpen. Het beste is om niet meer na te denken over het verleden, en vanaf nu gewoon weer doorgaan waar ik gebleven was. Het begint allemaal bij het zetten van die eerste stap, en gelukkig heb ik die al gezet. Nu is het alleen nog van belang dat ik door blijf lopen.

Een van die nieuwe gewoontes, om weer te gaan bloggen, heb ik heel lang voor me uitgeschoven. Zou het nu wel gaan lukken? Ik had het helemaal uitgewerkt: waar zou ik over gaan schrijven, welke webhost zou ik uitkiezen, en zou ik mijn .nl of .com domeinnaam gebruiken? Zaken die er allemaal weinig toe doen. Want hoewel alles er op papier best wel positief uitzag, bleef ik mezelf maar vertellen dat ik het bloggen maar beter links kan laten liggen. Maar ik was het belangrijkste vergeten op te schrijven: Beginnen! Want hoe kan ik nou weten of het me gaat lukken om regelmatig voor een website te schrijven, als ik niet de eerste stap durf te zetten? Dus heb ik besloten om mijn website weer online te gooien. Nieuwe start, nieuwe kansen.

Het opnieuw opstarten van mijn website was een impulsieve gedachte. Ik had er vandaag nog geeneens over nagedacht, maar voor ik het wist was ik bezig met het schrijven van deze tekst. Dat houdt in dat er waarschijnlijk nog het een en ander aan de site moet gebeuren, en dat ik misschien nog wat dingetjes ga veranderen, maar het begin is er. De eerste stap is gezet, en nu is het belangrijk dat er nog velen zullen volgen.