De dag is weer aangebroken dat ik heb besloten om te stoppen met het drinken van energiedrankjes. Het is zeker niet de eerste keer dat ik dit besluit neem. Ik zou eerder zeggen dat mijn pogingen niet meer op twee handen te tellen zijn. Toch ga ik het weer proberen. Laten we namelijk eerlijk zijn, echt goed zijn die drankjes niet voor je. Het probleem is alleen dat ik ze wel lekker vind, ik drink ze niet voor die energie boost. Had ik dat wel gedaan, dan zouden ze veel makkelijker te vervangen zijn. Waardoor zal het me dit keer dan wel lukken om van de energiedrankjes af te blijven? Ik zou het echt niet weten.

Vreemd genoeg besluit ik zo’n beetje altijd op hetzelfde moment om geen energiedrank meer te drinken. Dat is wanneer mijn huid er weer op begint te reageren. Waar ik namelijk in de loop der jaren achter ben gekomen, is dat mijn huid niet goed reageert op het regelmatig drinken van energiedrankjes. Sinds mijn twaalfde heb ik last van acne, de ene keer wat meer dan de andere keer, en ik merk dat het weer erger wordt wanneer ik dagelijks 1 of 2 blikjes drink. Je zou denken dat dit reden genoeg zou zijn om te stoppen met het drinken ervan. Dat is het ook, voor een tijdje.

Daarna begin ik weer met het drinken van een blikje op een vrije dag. Niet veel later ga ik ze om de dag weer drinken. En voor ik het weet, drink ik weer elke dag 1 of 2 blikjes. Drinken met mate wil dus ook niet echt lukken. Maar voor een lange tijd maakt me dat helemaal niets uit. Totdat de problemen weer verschijnen. Mijn huid gaat er weer slechter uitzien, ik slaap minder goed, en ik krijg verschrikkelijk veel hoofdpijn wanneer ik een dag geen energiedrankje drink. Op dat moment besluit ik dat het weer genoeg is geweest, en stop ik met het drinken ervan.

Ik heb dan maximaal twee dagen last van hoofdpijn, en ongeveer twee weken heb ik vrij weinig energie. Maar wanneer ik daar eenmaal doorheen ben, vooral door die twee dagen hoofdpijn, voel ik me ook meteen heel wat beter. Ik heb weer minder last van acne, geen hoofdpijn, en zit vaak vol energie. Alleen maar positief dus. Het enige wat nog zou kunnen bijdragen aan die positiviteit, en dat is iets wat me nog niet is gelukt, is het vinden van een goede vervanger van energiedrank. Als ik die zou kunnen vinden, weet ik zeker dat ik geen moeite meer zou hebben om geen energiedrankjes te drinken. Die zoektocht is nog steeds bezig, maar ik weet zeker dat ik ooit wel iets zal vinden.

Nu is het maar weer even door de zure appel heen bijten. Vanaf morgen zal de hoofdpijn waarschijnlijk weer beginnen, en de komende tijd zal mijn energielevel waarschijnlijk wat lager zijn dan normaal. Al moet ik daar wel bij zeggen, dat de afkickverschijnselen iedere keer weer anders zijn. Dus misschien dat ik er dit keer helemaal geen last van zal hebben. Zou dat even mooi zijn.